avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce pot face in cazul in care dupa trecerea termenului ...
Discuție deschisă în Executare silită

Ce pot face in cazul in care dupa trecerea termenului de 6 luni ...

Ce pot face in cazul in care dupa trecerea termenului de 6 luni , termen de gratie prevazut de art. 1 din OG 22/2002 privind executarea creantelor institutiilor publice , institutia publica din subordinea guvernului refuza sa ceara credite ministerului de finante pentru plata datoriei. ? Adica in fapt face imposibila executarea silita a creantei datorate.
Cel mai recent răspuns: florin1960 , utilizator 22:34, 26 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Executor judecatoresc care sa puna în executare prin orice mijloc prevazut de lege..
Le e teama cind e vorba de institutiile publice centrale sau din subordinea guvernului sa procedeze la executare silita mobiliara iar poprirea se blocheaza in interpretarea Ordinului de ministru MFP nr. 2336/2011 dat in aplicarea OG 22/2002 privind obligatiile de plata ale institutiilor publice.Adica daca institutia publica pentru care s-a infiintat poprirea in trezorerie NU vrea sa ceara credite pentru plata popririi infiintate in trezorerie de la MFP atunci executarea silita este imposibila.De asemenea instantele judecatoresti resping intotdeauna cererile de validare a popririi in astfel de cazuri cind tertul poprit este ANAF-MFP prin structurile sale de trezorerie.
Din punctul meu de vedere fie nu ați găsit un executor hotărât fie locuiți într un orășel de provincie unde se cunosc între ei și exista astfel de temeri.In București se executa orice instituție sub toate formele posibile.
Nu.Executarea silita se face in Bucuresti si este o institutie publica cu personalitate juridica din subordinea directa a guvernului Romaniei !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu impotriva statului - validarea popririi - tert poprit trezoreria - calitate procesuala pasiva catalin2011 catalin2011 Buna ziua ! Am nevoie de ajutor : a) in a demonstra ca in executarea silita impotriva Statului Roman - prin Ministerul Finantelor reprezentat de DGFPS (exista ... (vezi toată discuția)
Mai poate fi obligata o institutie publica din romania sa puna in aplicare o hotarire judecatoreasca definitiva ? florin1960 florin1960 Ma lovesc de urmatoarea situatie : Conducatorul unei institutii publice refuza de peste doi ani sa puna in executare o hotarire judecatoreasca definitiva in ... (vezi toată discuția)
Executare silita a statului roman prin ministerul finantelor catalin2011 catalin2011 Buna ziua ! Va rog suport juridic … In cadrul unei spete de executare silita a \"Statului Roman prin Ministerul Finantelor prin DGFP Cta\" (titlul ... (vezi toată discuția)