avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divorț părinți
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divorț părinți

Buna ziua, părinții mei doresc sa divorteze.
Nu s-au pus de accord pt divorț amiabil la notar, deci se va merge în instanță.
1. Casa in care am locuit cu toții cât încă eram și eu minoră, este pe numele meu.
A fost achiziționată printr-un credit în CHF, ipotecar facut pe numele tatălui meu si achitat integral doar de el.
Din cate am inteles nu prea intra mare lucru la partaj din ea , eu având nuda proprietate si cota parte 1/1.
2. Mama mea este plecată în străinătate de 9 ani, iar de aproximativ 5 ani nu s-a mai ocupat deloc de casă, nici nu a mai venit acasa(a stat la neamuri , hotel etc). Ambii părinți au uzufruct viager.
3. Există martori în acest sens (punctul 2) , dar și martori cum că ea acolo are/A avut o relație extraconjugala.
4. Este posibil ca unul din ei sa fie reprezentat de un avocat dintr-un județ diferit domiciliului lor?
5. Decăderea din dreptul de uzufruct este posibil cu ajutorul motivelor enumerate?
Mentionez ca ea dorește să semneze amiabil doar daca i se oferă 70% din vânzarea casei.
Ce soluții concrete ar fi la punctele enumerate mai sus?
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:22, 27 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
4. Este posibil ca "unul din ei sa fie reprezentat de un avocat dintr-un județ diferit domiciliului lor".
5. Este exclusa "Decăderea din dreptul de uzufruct (...) cu ajutorul motivelor enumerate". Uzufructul complica treburile.
Totusi, in functie de situatia concreta si de actele existente la dosar, ceva ceva se poate face ...
Trebuie vazute actele de avocat dar nu pare sa se poata rezolva ceva cu uzufructul. Motivul cu decaderea este exclus.Trebuie analizate clauzele.
Divorțul.se poate rezolva.

Dacă mergeți la avocat incercati sa rezervați 2 ore pentru consultație pentru ca 1 oră nu cred ca va ajunge.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părinții mei doresc să divorțeze, dar în privința partajului sunt niște nelămuriri. ce soluții concrete ar fi în situația lor? Diocu Diocu Buna ziua, părinții mei doresc sa divorteze. Nu s-au pus de accord pt divorț amiabil la notar, deci se va merge în instanță. 1. Casa in care am locuit ... (vezi toată discuția)
Divort paula-mary paula-mary Buna seara.Va rog din tot sufletul sa ma ajutati deoarece sunt intr-o situatie disperata.Sunt casatorita de 30 de ani dar sotul meu are o relatie cu alta ... (vezi toată discuția)
Divort Alexandru 112 Alexandru 112 Buna ziua.de curând urmează să dau divorț de soție.ea are un credit de nevoi personale pe numele ei...acum nu vrea sa imi accepte divorțul pana nu ii ... (vezi toată discuția)