avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce trebuie sa fac?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce trebuie sa fac?

Buna seara.Sunt nascut pe 23 martie 1958.La aceasta varsta nu ma mai angajeaza nimeni.Pe 26 martie 2018 am decis sa ma pensionez.Am depus dosarul de pensionare anticipata partiala compus din 26 de ani,8 luni ,25 de zile lucrat in Romania si 11 ani si 7 luni lucrati in Italia(estratto contto INPS Italia).In 5 iunie 2018 am primit decizia de respingere pentru pensia anticipata partiala pe motiv ca nu sa primit raspunsul din Italia.Nici la aceasta ora nu am primit nimic.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 16:42, 28 Februarie 2019
Teoretic ar trebui să luați legătura cu autoritățile competente din Italia ,faceti o cerere in scris în care solicitați eliberarea actelor necesare la stabilirea vechimii.
Buna ziua.Ceea ce imi sugerati dumneavoastra sa fac;a facut Casa Judeteana de Pensii Vaslui arondata domiciliului meu.Am copie dupa adresa lor trimisa catre "Directia Provinciala din Terni Italia".Ultima data cand am luat legatura cu"Compartimentul Pensii Internationale" mi-sa raspuns ca inca nu sa primit deocamdata nimic asupra dosarului meu.Peste cateva zile se face un an de zile de cand astept acest rezultat.Domnule Av.Niculescu;este posibil sa nu primesc nimic?Va multumesc.O zi buna.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cunosc modul în care functioneaza instituțiile în Italia si nici legislația italiana,poate ar trebui să luați legătura u un av roman cate profesează in Italia sau cu un av Italian.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez bani Vali... Vali... Cum pot da in judecata patronul italian ca nu mia plătit salariul la agentie(agenția romaneasca) si pentru ca mi-a falsificat semnătura mea si a completat ... (vezi toată discuția)
"incredinteaza reclamantei spre crestere si educare pe minorul ... Doina oana delia Doina oana delia \"Incredinteaza reclamantei spre crestere si educare pe minorul X .(judo.sibiu 2010) .am o problema: statul italian nu recunoaste aceasta fraza precum ca am eu ... (vezi toată discuția)
Concediere in urma unei agresiuni suferite la locul de munca Violeta68 Violeta68 Buna ziua. Am o problema de fapt cred ca mai multe dar sa vedem, deci: sotul meu era angajat cu contract intr-un stat membru UE , domiciliul il are in Romania, ... (vezi toată discuția)