Salariatul a decedat, in timpul programului (dar la spital )si a fost incadrat evenimentul ca accident inafara muncii.
Acesta are o vechime in munca de 3 ani, are un copil de 2 ani, sotia nu are serviciu. Poate copilul primi pensie de urmas sau ce alt venit ar putea primi de la stat in aceasta situatie (inafara de ajutor social poate deoarece mama va merge in Italia la munca)?
Doamna, eu sunt de parere ca va putea beneficia de pensie de urmas daca salariatul decedat avea varsta sub 25 de ani. Conform art. 57, alin. (2) din Legea nr. 19/2000, stagiul realizat este suficient pentru pensie de invaliditate.
In temeiul Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, intreaga familie poate primi un ajutor social.
Daca avea 38 de ani, stagiul de cotizare necesar in raport cu varsta ar fi trebuit sa fie de minim 7 ani. Banuiesc ca in afara stagiului de 3 ani n-a mai realizat alte stagii netrecute in carnetul de munca.
Eu i-as intreba si pe cei de la pensii, poate imi scapa mie ceva.
Din pacate nu va scapa, sotia decedatului a venit la unitate cu acelasi raspuns, trebuiau cel putin 7 ani in munca, m-am uitat in lg.19/2000, din cate am inteles eu...trebuia min. 1/2din 14 ani stagiu necesar, dar am zis ca poate nu e asa....
Cei de la pensii, probabil nestiind ca accidentul suferit de sotul ei a fost inafara muncii, au sfatuit-o sa ceara nu stiu ce pensie? de la firma....? Cum asa?
Nici nu stiu ce sa va raspund.
Nu-mi dau seama ce-au putut sa-i spuna cei de la pensii, stiti mult mai bine decat mine ca angajatorii nu platesc pensii, este atributul exclusiv (deocamdata) al statului roman.
Pensie de urmas
aidacamp
Va rog sa-mi raspundeti daca fiul meu care tocmai a terminat liceul si a avut bacalaureatul in aceasta sesiune (reusit cu media 9,37), dar care a avut ( ca si ... (vezi toată discuția)