avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate face schimb de apartament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate face schimb de apartament?

Buna
Am un apartament in oraș,mama mea are o casa la țara pot sa fac schimb de proprietate fără a necesita un contract de vânzare ?
Cel mai recent răspuns: DRAGANLAW , utilizator 08:27, 28 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desigur, avem reglementare, art. 1763-1765 din Noul cod civil. Se face act notarial si se si taxeza la notar. Mergeti la notar si va veti lamuri asupra documentelor necesare si a texelor, inainte de a lua decizia. In linii mari aveti nevoie de urmatoarele documente:
-actele de identitate ale părţilor;
- actele de proprietate ale imobilelor ce fac obiectul schimbului (după caz: contract de v-c, de donaţie, proces-verbal de predare-primire, sentinţă judecătorească, titlu de proprietate, certificat de moştenitor etc.);
- certificate fiscale eliberate pe numele proprietarilor de catre Administraţia Financiară competentă, din care să rezulte că proprietarii-coschimbaşi au achitat la zi datoriile către Stat. Administraţia Financiară competentă este cea la care se plăteşte impozitul anual pentru imobilul respectiv.
- documentaţia cadastrală a bunurilor imobile (fişa bunului imobil şi planul de amplasament, respectiv planul releveu), întocmite de un expert cadastral autorizat;
- extrasele de carte funciară, care se obţin prin intermediul biroului notarial şi sunt valabile 10 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vânzare cumparare mitabiciclista mitabiciclista Vreau sa fac un schimb dau o garsoniera plus o diferență de bani pentru un apartament cu 3 .camere.se pot face 2 contracte de vânzare cumpărare având în ... (vezi toată discuția)
Coproprierar, doresc să renunț Claudia1993 Claudia1993 Ce trebuie făcut pentru a renunța la dreptul de copropritar in favoarea altuia? Trebuir cadastru? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune Mira1925 Mira1925 Cum se procedează si ce documente sunt necesare pentru o Ieșire din Indiviziune la o parcela moștenită prin un Act de Proprietate (vezi toată discuția)