avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua - sunt divorțată și tatăl minorei nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua - sunt divorțată și tatăl minorei nu vrea sa accepte sa ma mut cu fetita în străinătate

Bună ziua, sunt divorțată și tatăl minorei nu vrea sa accepte sa ma mut cu fetita în străinătate chiar dacă avem stare materiala buna acolo. Ce este de făcut.?Și ma amenință că mă va da în judecata și ii va câștiga custodia este posibil.?
Am divorțat la notar și este cu noul cod civil cu custodie comuna.
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2019
Anonimat 123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Crissa.M , utilizator 23:11, 25 Iunie 2023
Trebuie deschis proces.
Mergeți la avocat cu actele pentru a se stabili o strategie.
Aveti mult.de.discutat cu avocatul.
Probabil vor fi două procese.
Sigur, cautati jurisprudenta. Daca doriti va pot da in privat link cu process in care mamele care au crescut copilul au pierdut custodia.
Acum, personal EU sunt de parerea doamnei proastasatului cum ca e mai bine copilului in alta tara insa nu e o regula general valabila. Depinde unde mergeti, depinde de copil si CE isi doreste. Si cu siguranta el nu vrea razboi.
IAR daca doriti sa impungeti tatal in proces dureaza minim in an, doi, timp in care se mai pot intampla foarte multe.
Lasati avocatii avizi de castiguri, dumneavoastra va cunoasteti situatia cel mai bine.
Maxim pierdeti 2 saptamani cu mediatorul insa daca reusiti ASA e un castig pentru toata lumea. Si CE va intereseaza pentru binele acelui copil e sa nu piarda legatura cu tatal si sa locuiasca in alta Tara.
Puneti-va si in locul lui. CE ati simti daca ar dori el sa ia fata si sa plece?
De sigur, raspunsul meu este doar pentru situatia in care tatal e implicat si are o relatie functionala cu copilul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform legii mediatorul e obligat sa va invite initial la o intalnire cu caracter informativ cu 15 zile inainte de data propusa. Maxim 2 sapatamani se transforma in minim 1 luna.
Nu pierdeti nici domiciliul copilului, nici nu aveti obligatia de a plati bilete de avion.
Procesul nu dureaza 1 an! Gasiti-va un avocat prin recomandari si faceti astfel incat sa nu mai fiti la cheremul nimanui, nici dvs, nici copilul.
Doamna Proastasatului nu puteti garanta castigarea procesului, doar Dumnezeu poate.
Procesele de genul acesta dureaza lejer in an.
Nu am spus nicaieri ca mama are obligatia sa plateasca biletele de avion ci am sugerat sa se ofere ea la mediere sa plateasca niste bilete de avion ale copilului pentru a-si vizita tatal si pentru a rezolva situatia la mediator pentru binele copilului, un concept strain dumneavoastra din pacate.
Nu e vorba de cheremul tatalui ci de binele copilului. IAR binele acestuia este sa aiba relatia cu amandoi parintii si sa nu fie tarata prin procese.
Cat despre jurisprudenta o zic cu regret ca sunt mame care au pierdut domiciliul copilului. Una dintre ele acum cateva saptamani in conditii halucinante. Ea a crescut copilul , pana la 2 3 ani tatal nici nu a aparut prin peisaj apoi l-a apucat dragoste. Mama e acasa in concediu postnatal cu al doilea copil si nu a primit nici macar program de legaturi personale cu ramanere peste noapte a copilului la ea si e femeia socata peste masura. Cauta avocat si spera sa castige apelul.
Asta e situatia, ajungeti in instanta si nu stiti la cesa va asteptati. ASA ca incercati sa negociati si nu uitati ca cel mai bine II este copilului daca gasiti calea de mijloc.
Nu e vorba de a face o favoare tatalui vi de a va ajuta copilul. Dar nu toti au minte sau inima sa vada si intelepciune sa inteleaga.
Am scris:
Nu e un lucru usor de obtinut, dar nici imposibil.

Vi se pare ca suna a garantie a deznodamantului procesului? Sau vorbim sa ne aflam in treaba?

Alte discuții în legătură

Imi doresc sa ma transfer in ue insa... nu imi da acordul pt copilul minor. Mary0903 Mary0903 Buna! Sunt mama a unui copil de 3a si 8l si sunt divortata. Vreau sa stiu cum pot face si daca exista o solutie sa pot lua copilul cu mine - din Romania in ... (vezi toată discuția)
Plecare definitiva din tara cu un copil minor rurum rurum Buna tuturor, Intrucat doresc sa imi gasesc un job in afara (in principiu Bruxelles), si fac multe demersuri in aceasta directie, care cel mai probabil se vor ... (vezi toată discuția)
Reședință alternanta copil Marian Lucaci Marian Lucaci Bună ziua, Am divorțat de 7 luni și am decis împreună cu fosta soție ca fetița noastră în vârstă de 8 ani să rămână la ea. Între timp mi-am ... (vezi toată discuția)