avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua - sunt divorțată și tatăl minorei nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua - sunt divorțată și tatăl minorei nu vrea sa accepte sa ma mut cu fetita în străinătate

Bună ziua, sunt divorțată și tatăl minorei nu vrea sa accepte sa ma mut cu fetita în străinătate chiar dacă avem stare materiala buna acolo. Ce este de făcut.?Și ma amenință că mă va da în judecata și ii va câștiga custodia este posibil.?
Am divorțat la notar și este cu noul cod civil cu custodie comuna.
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2019
Anonimat 123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Crissa.M , utilizator 23:11, 25 Iunie 2023
Doamna Proastasatului, teoria este diferita de realitate.
IAR pana una alta desi sustineti ca nu e bine sa ajungi in instanta la aceasta postare instigati o mama sa ajunga in instanta si sa trateze tatal ca pe in nimic a carei parere nu conteaza si gresiti.
Intai de toate habar nu avem de relatia copilului cu tatal. Pentru ca daca este o relatie buna, sa o rupi de parintele pe care il iubeste si de care e legata e o trauma imensa care nu va putea fi suplinita niciodata de nimic material. Sa iubeste pe cineva doamna PS e un sentiment sacru pe care am regretul ca nu aveti capacitatea sa il traiti ,aparent. Dragostea de parinte pune copilul pe primul loc. Si da, administrativ clar e mai bine in alta tara insa depinde de copil. Pentru ca daca avem de-a face cu un introvertit Il dai complet peste cap cand il multi intr-o tara departe de rude, prieteni, persoane familiare si locuri cunoscute. Iar in asemenea situatii chiar daca domiciliul a fost la mama si tatal a fost de acord cu asta, daca noile decizii ale mamei pun in pericol dezvoltarea copilului e momentul ca minorul sa se mute la tata.
Deci pe principiul continuitatii, va castiga parintele care va asigura copilului mediul cu care a fost invatat nu altul strain si ostil lui.
Iar jurisprudentia despre domiciliul dupa cerere suplinire acord de emigrare o dau imediat dupa ce imi trimiteti dumneavoastra mailurile in care mama ruga tatal sa o ajute cu copilul asa cum ati mentionat la alta postare. Stiti la ce ma refer. Imediat ce asteptarile mele sunt satisfacute revin si eu la dumneavoastra. Pare ca v-ati obisnui in a avea doar pretentii.
In viata doamna trebuie sa mai si oferi. Iar prin a oferi ma refer la altceva decat la informatii mincinoase pentru a stoarce mamele de bani prin tribunale.
Stimata Martonze, aveti maxima dreptate. Din cauza asta sfatul meu pentru initiatoarea topicului este ca pe moment sa negocieze nu sa lupte.
Daca insa tatal a fost dezinteresat si e dezinteresat povestea se schimba si evident actiunile sunt diferite.
When draga revin cu rugamintea de a va rafina manipularile in functie de interlocutor!
1. A posta niste mailuri NU e acelasi lucru cu a posta jurisprudenta. Prima e o chestiune personala, cea de a 2a publica! Sunt convinsa ca faceti diferenta, dar pentru ca NU exista juriprudenta cu care arti incercat sa speriati mama, cautati motive puerile pentru a ascunde ca ea NU exista si ca n-ati incercat decat o intimidare!
2. Decizia emigrarii NU pune in niciun fel in pericol dezvoltarea copilului. Propozitiile astea "dramatice" nu sunt decat foarte foarte ieftine.
3. Iubirea despre care vorbiti ca ati cunoaste-o consta tocmai in a pune binele copilulu mai presus de binele tau ca parinte.
4. Nicio varianta in viata nu are doar beneficii. Emigrarea, si ea, are avantaje si dezavantaje. La fel are si ramanarea in Romania. Totusi, legislatia din tarile civilizate a decis sa respecte si sa recunoasca dreptul omului la libera circulatie, chiar si a celor care au program de vizitare! ca sa vezi!
Ii urez doamnei determinarea de a-si implini dorinta si de a avea o viata frumoasa alaturi de copil si noul partener in tara in care doreste sa plece.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2019
proastasatului, utilizator
1. Mailurile pot fi anonimizate. In plus, vorbim de cazuri cunoscute. Dupa ce am vazut rapoarte si dosare intregi si stiu mai toate datele, chiar credeti ca un mail cu o rugaminte ar face rau? Insa nu aveti asa ceva, niciodata nu ati avut si acum cautati scuze si motive pentru a va acoperi minciunile.
2. Decizia emigrarii poate pune grav copilul in pericol. Depinde de locul in care se emigreaza, depinde de conditii, depinde de copil. Sunt o persoana pro emigrare din tot sufletul insa cunosc si multe familie care s-au intors din cauza ca cei mici nu s-au adaptat. Va invit pe grupurile de parinti de pe net sa vedeti cand se deschide iar subiectul sau in istoricul discutiilor cat de rau a putut afecta emigrarea uneori anumiti copii.
3. Exact si care este binele copilului in cazul de fata? Cunoasteti personal copilul? Cunoasteti familia? Cunoasteti legaturile pe care acest copil le are cu parintii lui? Sau pentru ca mama vrea sa plece e cel mai bine si tatal trebuie dat in judecata? Nu luati in considerare faptul ca mama deja are o situatie buna acolo. Deduc ca a plecat des in strainatate si de aici posibilitatea mare ca minora sa fie mai apropiata de tata decat de ea. Adevarul e ca nu stiti nimic si totusi instigati la procese si lipsa de compromis.
4. Faceti o mare greseala scotand iar minorul din ecuatie. Nu e vorba de program de vizita al parintelui ci program de legaturi personale al copilului.
Foarte interesant insa ca vorbiti de legislatia din tarile civilizate cand cred ca ar trebui sa fiti prima fericita ca locuiti in Romania. Bunica care striga la ginere ar fi avut de mult camasa cu inchidere la spate. In alte tari dreptul copilului se respecta cu adevarat nu reprezinta doar niste vorbe in vant de dragul discutiei.
Fiecare caz se trateaza diferit, nu e regula generala cum ca musai emigrarea este buna.
Insa legaturile cu doi parinti iubitori sunt mereu bune asa cum ruperea de un parinte drag e mereu foarte traumatizanta.
Justitia va judeca de la caz la caz.
In cazul de fata medierea poate dura foarte putin iar procesele foarte mult rezultarul fiind incert.
Daca parintii ajung insa la mediere sunt sanse mari sa se ajunga la in compromis, mutarea sa se intample mai repede si sub premise mai bune iar copilul sa fie scutit de niste traume.
When, utilizator
Fetita cunoaște persoanele de acolo și partenerul are o sora de 8 anișori și se înțeleg fetele foarte bine.
Relația fetitei cu tatăl ei nu știu exact cum este, are stări diferite când îl vede.
A fost o perioada de o luna în care nu și-a onorat vizitele ca era gripat și fetita nici nu a întrebat de el. Și când la revăzut sa bucurat de el și primul lucru a fost în care fetita sa ii spună ca eu ce fac.
Însă se întoarce de la el cu un vocabular de ma mir de ea și ii spune partenerului ca nu ii mai place de el.... Încearcă sa o întoarcă împotriva partenerului.
Si îmi este clar ca actuala soție al tatălui ei nu o prea îndrăgește pe fetita, mi sa plâns mi-e ca nu ii acorda atenție.
Anonimat 123, utilizator
Va mulțumesc mult pentru sfaturi.

Alte discuții în legătură

Imi doresc sa ma transfer in ue insa... nu imi da acordul pt copilul minor. Mary0903 Mary0903 Buna! Sunt mama a unui copil de 3a si 8l si sunt divortata. Vreau sa stiu cum pot face si daca exista o solutie sa pot lua copilul cu mine - din Romania in ... (vezi toată discuția)
Plecare definitiva din tara cu un copil minor rurum rurum Buna tuturor, Intrucat doresc sa imi gasesc un job in afara (in principiu Bruxelles), si fac multe demersuri in aceasta directie, care cel mai probabil se vor ... (vezi toată discuția)
Reședință alternanta copil Marian Lucaci Marian Lucaci Bună ziua, Am divorțat de 7 luni și am decis împreună cu fosta soție ca fetița noastră în vârstă de 8 ani să rămână la ea. Între timp mi-am ... (vezi toată discuția)