avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Bună seara! As avea și eu o întrebare. Eu și logodnicul meu(eu româncă... El Italian) suntem pe punctul de a cumpăra împreună o casa. Precizez ca el are un copil dintr-o relație precedenta. As dori sa știu în cazul în care unul din noi am deceda ce drepturi are celalalt sau în cazul unei rupturi ce drepturi avem fiecare. Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:24, 1 Martie 2019
Buna seara,
Conform legilor din Romania, daca acel imobil este doar pe numele unuia si nu sunteti LEGAL casatoriti si acela decedeaza celalalt NU ARE NICIUN DREPT.
In Romania nu exista o lege a concubinajului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune concubin vs mostenitor marius_vlad marius_vlad Buna ziua, As dori sa va consult in urmatoarea problema: In martie 2009, mama mea a decedat . Aceasta a avut o relatie de concubinaj de aproximativ 20 ani cu ... (vezi toată discuția)
Mai tirziu am vreun drept? b79cristina b79cristina sunt \"casatorita\"concubinaj,de 5 ani timp in care l-am ajutat pe sotul meu sa termine de construit casa in care locuim(jumatate de casa prima parte era deja ... (vezi toată discuția)