avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mai tirziu am vreun drept?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mai tirziu am vreun drept?

sunt "casatorita"concubinaj,de 5 ani timp in care l-am ajutat pe sotul meu sa termine de construit casa in care locuim(jumatate de casa prima parte era deja cind n-eam"casatorit}.l-am ajuta financiar dar nu a cumparat nimic pe numele meu pt ca nu eram in tara.el are un copil din prima casatorie in alta tara este major acolo locuieste si nu au nici o legatura .ce drepturi am eu daca sotul meu nu mai este(decedeaza) ?--fara sa fiu casatorita legitim--MULTUMESC
:stunned::(
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:12, 20 Ianuarie 2010
buna seara!
legea romana nu recunoaste concubinajul ca uniune de fapt, motiv pt care nu aveti niciun drept.
in cazul in care decedeaza intreaga masa succesorala o va culege fiul acestuia.
dvs veti avea calea unei actiuni in pretentii prin care sa va realizati drepturile.
Discutati cu concubinul sa va faca un act (cel mai bine vanzare-cumparare, macar sa lase testament si in favoarea dvs.).

In prezent nu aveti nici un drept, cum bine a spus dna avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj marius_boss marius_boss baiatul meu a stat cu o femeie 8 ani de zile nefiind casatoriti ,copii sau adresa impreuna . el a murit iar eu ca tatal lui nu stiu cat imi revine din ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cata_23 cata_23 Buna ziua , As avea urmatoarea problema. Traiesc cu un barbat in concubinaj,el are un baiat dintr-o casatorie anterioara. Mama lui are o casa si ar vrea ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog sa ma ajutati caut de ceva timp pe internet,raspunsul, ... Cristina1990327 Cristina1990327 Buna seara. Va rog sa ma ajutati caut de cv timp pe internet,raspunsul, solutia potrivita insa se pare ca merg pe un drum fara sfarsit! Situatia sta in felul ... (vezi toată discuția)