avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Litigii cu profesionisti. Externalizare activitaati ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Litigii cu profesionisti. Externalizare activitaati proiecte europene

Am avut incheiat un contract de prestari servicii cu o entitate care era partener intr-un prouect POSDRU, cu alte cuvinte am icheiat contractul in cadrul unui prouect. Desi am prestat serviciile si ne-am indeplinit obligatiile contractuale., nu am incasat suma prevazuta in contract. Intre timp acesta a intrat in insolventa, noi ne-am inscris la masa credala dar acesta in final a fost radiat. Am solicitat un punct de vedere autoritatii de management care ne-a specificat ca avem calitate de tert in proiect si conform contractului de finantare, raspunzator fata de terti este beneficiarul proiectului care raspunde pentru tot prouectul. Cu alte cuvinte, prin acordul de parteneriat dintre beneficiarul proiectului (liderul de parteneriat) si partenerul acestuia din proiect cu care noi am avut relatii contractuale, beneficiarul a mandatat partenerul sa desfasoare unele activitati din proiect, inclusiv externalizarea serviciilor catre noi. Nemaiexistand acel partener cu care am avut contractul, am introdus actiunea ca parte interesata, impotriva beneficiarului proiectului care conform contractului de finantare al sau cu autoritatea, " in cazul externalizarii serviciilor din proiect, beneficiarul are in final raspunderea totala" si "beneficiarul raspunde fata de terti din culpa sa*.. Am considerat ca suntem indreptatiti sa ne indreptam impotriva beneficiarului care avea raspundere fata de noi, dupa ce nu am putut sa recuperam banii de la partenerul mandatat de catre beneficiar sa incheie contractul cu noi, deoarece contractul a fost incheiat in cadrul proiectului pt care raspundea integral beneficiarul. Parata (beneficiarul) a ridicat exceptia lipsei calitatii pasive care le-a fost respinsa. Cu toate acestea, am pierdut procesul in prima instanta invocandu-se lipsa calitatii noastre active deoarece nu am avut contract direct cu beneficiarul. Cu alte cuvinte, ei raspund fata de noi adica au sa ne dea bani, dar nu noi trebuie sa ii cerem. Atunci cine? ... pentru ca cel cu care am avut contract nu mai exista si era normal sa cerem banii celui care raspunde in numele lui. Cum sa nu avem calitate activa cand suntem parte interesata, am fost prejudiciati si paratul radpunde fata de noi prin lege, iar contractul a fost incheiat in cadrul unui prouect de care el raspunde integral? Impotriva celui cu care am incheiat contractul si care a fost mandatat sa incheie contractul cu noi, nefiind titular de drepturi si obligatii, nu mai avem cum sa ne indreptam pt ca nu mai exista. Mai mult decat atat, beneficiarul a inchis cu succes proiectul si a incasat banii pt indicatorii realizati in special datorita activitatii noastre externslizata catre noi. Vom face apel dar am dori un sfat in acest sens si un punct de vefere. Multumim
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2019
ATP_CTA, utilizator

Alte discuții în legătură

Proiect posdru hazi hazi Suntem un ONG care am avut calitatea de partener in cadrul unui proiect strategic POSDRU. ONG-ul este autorizat ca formator si a prestat activitatea de formare ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru spot publicitar lavinia.serban lavinia.serban Buna dimineata, As avea si eu o intrebare legata de drepturile de autor. Problema sta in felul urmator: Exista un contract de prestari servicii incheiat ... (vezi toată discuția)
Inselaciune in contract de prestari servicii virgil1971 virgil1971 Va salut. Se poate vorbi despre inselaciune comisa de un prestator de servicii, in cadrul unui contract, daca beneficiarului, dupa ce a achitat avansul, i se ... (vezi toată discuția)