avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dovada platii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dovada platii

In urma cu cativa ani am cumarat produse din Polonia si le-am vandut in Franta , transportul a fost efectuat de o firma poloneza . Aceasta a fost o operatiune triunghiulara. Plata pt toate produsele , inclusiv transport si cazare a fost efectuata cash. Toate facturile din Polonia (inclusiv cele de cazare) nu au chitanta - fiind mentionat pe fiecare "PLATIT" . Fiscul din RO nu ia in considereare facturile pt marfa si transport spunand ca nu exista dovada platii - mai exact chitanta !
Ce pot face in aceasta situatie ? Mentionez ca au trecut cativa ani de atunci si produsele au fost cumparate cu peste 30.000 Eur iar incasarea din Franta a fost prin banca . Fiscul imi cere impozit pe intreaga suma incasata de parca as fi primit marfa gratis !
Ma poate ajuta cineva ?! Multumesc !
Cel mai recent răspuns: mirceapatrascu , utilizator 00:52, 4 Martie 2019
Daca ati primit banii prin banca nu vad care este problema.
Multumesc pt raspuns .Problema e ca fiscul spune ca nu am dovada platii si ca atare nu considera ca am facut si cheltuieli pt a incasa banii , impozitand intreaga suma primita. Nu imi iau in cosiderare facturile pt marfa si transport . Imi imputa impozite si CASS pt intreaga suma . Este ca si cum as fi primit banii din Franta in mod gratuit , si dumnealor trebuie sa impoziteze acei bani si nu doar diferenta dintre banii incasati si banii platiti pt marfa si transport .
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2019
mirceapatrascu, utilizator
Daca aveti dovada ca ati livrat marfa prin transport eu consider nelegal modul lor de apreciere.
Contestati în scris si vedeti ce va răspund.
Puteti merge cu raspunsul lor la avocat pentru a discuta daca alegeți sa va judecati sau nu.
Multumesc pt raspuns . Au emis deja o decizie de impunere si ne judecam . Sper sa gasesc mai multa intelegere in instanta . Eu intrebam in ideea ca voi reusi sa gasesc argumente in plus pt instanta . Multumesc mult pentru raspunsurile de pana acum .
Argumentele se caută în concret.
Eu cand preiau un caz stiu de principiu ca voi castiga.Nu ma bazez ca au câștigat sau au pierdut altii înaintea mea.
Detaliliile cu care asediez însă instanța le pregatesc ulterior cand stabilesc si strategia de apărare.

Eu zic ca puteti castiga procesul dar argumentele trebuie să le găsiți singur sau sa le expună avocatul dvs.
Si adversarul este foarte versat si va trebui să va orientați în concret.

Eu v-am dat schema cum se castiga dar depinde de multe lucruri în concret.Fiscul o sa va invarta si daca nu sunteti foarte abil probabil ca nu o sa va descurcati chiar daca aveti dreptate.

Pe ceea ce ati zis eu va dau dreptate.
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Factura din polonia fara chitanta mirceapatrascu mirceapatrascu Buna ziua , In 2014 am achizitionat din Polonia marfa de la o societate , iar de la alta societate transport . Marfa am vandut-o in Germania efectuand ... (vezi toată discuția)
Vanzare online Andreea_321 Andreea_321 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie : - o societate din RO platitoare de TVA va efectua vanzari online prin magazin online catre ... (vezi toată discuția)
Accordare de bon fiscal sau chitanta clientului remusgrup remusgrup Buna ziua. Firma noastra este producatoare de mobilier la comanda si vanzatoare de mobilier si alte produse in magazin de desfacere cu amanuntul. Podusele ... (vezi toată discuția)