avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contoare de apa rece cu aceeasi firma ca la apa calda?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contoare de apa rece cu aceeasi firma ca la apa calda?

Exista vreo reglementare sau recomandare care sa ne oblige sa montam contoarele cu apa rece cu acceasi firma cu care am montat si pe cele de apa calda? Suntem multumiti de firma care a montat contoare de apa calda si dorim , majoritatea locatarilor, sa punem si contoarele de apa rece cu acceasi firma dar catva locatari nu doresc acest lucru avand alte interese.Firmele sunt perfect echivalente calitativ si ca sistem de rate.Cum este corect sa procedam?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:26, 20 Noiembrie 2009
Cu respectul de rigoare,conform caror prevederi
administratorul sigileaza apometrul
Administratorul sigileaza apometrele in baza sarcinilor sale de serviciu. In asociatia noastra s-au montat primele apometre in apartamente acum mai bine de 10 ani. Pe rand fiecare atunci cand a reusit. La asociatie s-a cumparat un cleste de sigilat, plumb si cu sarma subtire se pune un sigiliu pe fiecare apometru. Aceasta sigilare o face administratorul sau un membru al comitetului. Se noteaza indexul si din acea data plateste apa conform acelui apometru.
Poate nu s-a inteles bine: nu e vorba de sigiliul pus de producator sau de metrologie, ci un sigiliu care nu permite demontarea apometrului de pe conducta de apa.
Aceasta operatie se face si dupa demontarea si montaerea apometrului caruia i-a expirat verificarea netrologica.

Ca sa raspund si eu cu o intrebare la cea de sus, v-as ruga sa ne spuneti, conform caror prevederi administratorul nu are voie sa sigileze apometrele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contorizare GabiGheorghiu GabiGheorghiu Care este actul legislativ in baza caruia pina la o anumita data trebuiau contorizati toti utilizatorii ce beneficiaza de apa rece. (vezi toată discuția)
Datorii asociatie din cauza apometrelor baciuionut baciuionut salut! acum 2 ani asociatia de proprietari din bloc a contractat o firma care a venit si ne-a demontat apometrele din apartamente, le-a verificat si apoi le-a ... (vezi toată discuția)
La instalarea centralei termice in apartamentul din bloc este ... gambette gambette La instalarea centralei termice in apartamentul din bloc este obligatorie montarea unui apometru pe racordul de alimentare cu apa rece de la reteaua comuna? (vezi toată discuția)