avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Detalii impozitare venit din PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Detalii impozitare venit din PFA

Vreau sa vand bijuterii handmade online.Daca imi fac PFA,ce taxe trebuie sa platesc dupa infiintarea acestuia?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: iulianicoleta9 , utilizator 12:47, 7 Martie 2019
Veti plati obligatoriu impozitul pe venitul din activitati independente de 10% aplicat la venitul anual net adica venit anual incasat - cheltuieli deductibile anuale platite.
Separat, daca venitul anual net este peste valoarea plafonului a 12 salarii minime brute pe economie, in acest an plafonul este 24960 lei, atunci veti plati si contributia la sanatate 10% si la pensie 25% aplicate la valoare plafonului. Altfel nu.
Pentru toate astea veti depune declaratia unica cu valorile estimate pentru acest an, in maxim 30 de zile de la inregistrare pa la registrul comertului. Declaratia se depune la anaf numai prin internet folosind adresa personala cu nume si cnp deschisa pe spatiul privat virtual.
Va multumesc foarte mult,domnule Neagu.Raspunsul dumneavoastra mi-a fost de mare ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributi la un pfa pensionar omoro omoro Ce contributii trebuie sa platesc la stat daca o sa am un pfa si sunt pensionar si daca sunt mai mici decat in cazul unui srl in care as fi obligat sa fiu ... (vezi toată discuția)
Magazin online MariaPostolache MariaPostolache Buna ziua. De aproape doi ani vand bijuterii handmade pe diferite platforme din afara. Acest hobby in momentul de fata imi permite lejer sa renunt la ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa viorel61 viorel61 Buna ziua , Sunt asistent medical angajat cu CIM pe perioada nedeterminata la 2 cabinete medicale cu timp partial de lucru ( cate 4 ore la fiecare cabinet ) , ... (vezi toată discuția)