avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu dupa reangajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu dupa reangajare

Buna ziua,
n-am gasit nicaieri un raspuns asa ca ma adresez dvs. Sotia a intrat in perioada de pensionare cu data de 1 dec.2018. Afost reangajata cu contract de munca nou pe perioada nedeterminata si i s-au fixat 20 de zile concediu de odihna cu motivatia ca este nou angajata.Eu cred ca ar fi trebuit sa i se recunoasca toata vechimea si sa beneficieze de 25 de zile de concediu, nu ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Danisan , utilizator 14:42, 4 Martie 2019
Vorbiti despre sectorul privat sau bugetar?
Privat.....CAR Pensionari.
Pentru sectorul privat, legislatia muncii nu reglementeaza o astfel de situatie.

Daca la nivelul angajatorului s-a stabilit, prin c.c.m.aplicabil, prin regulamentul intern ori prin c.i.m. - acordarea concediului de odihna pe transe de vechime in munca(in functie de vechime in munca a salariatilor), atunci la stabilirea duratei concediului de odihna la care au dreptul salariatii se va tine seama de intreaga vechime in munca a acestora.
Multumesc pentru raspuns...ccm nu cred ca exista in domeniu, eventual am sa verific daca este prevazut ceva in regulamentul intern, iar in cim este trecut asa cum am aminitit mai inainte. Interesant este ca din 4 angajati toti in aceeasi situatie, doar in cazul de fata s-a prevazut durata de 20 de zile de concediu..:)))) Sper ca se va reveni la normal...multumesc inca odata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

zile deconcediu Gheorghe Nechitoaie Gheorghe Nechitoaie Am 16 ani de munca la aceiasi firma fara intreruperi si nu stiu cate zile de concediu mi se cuvin pe an (vezi toată discuția)
Dreptul muncii cristiioan cristiioan Buna ziua , Va rog frumos sa imi dati un raspuns ptr urmatoarea situatie : Am 48 de ani,si o vechime in munca de 22 de ani. De 2 ani lucrez in mediul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ch vechimii in munca Lili P Lili P Buna ziua, Lucrez din 2007 si, la prezentul angajator, la care lucrez de 2 ani de zile, mi s-a spus ca beneficiez de 23 de zile de concediu. Stiu ca nr de ... (vezi toată discuția)