avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Suport Tehnic Sugestii şi reclamaţii Din moment ce am centrala termica de apartament eu ...
Discuție deschisă în Sugestii şi reclamaţii

Din moment ce am centrala termica de apartament eu platesc si la intretinere. E normal?

din 2003 am instalat CT si de cand sa infintat ISTA sunt pus la plata caldurii si pe asociatie in conditiile ca nu exista nici un calorifer nici in sacara blocului si nici pe scara.Eu locuiesc la etajul 4 din 4 ,unul din apartamente e gol -proprietarul e in Finlanda de cca 15 ani si caldura e sistata,celalalt apartament are probleme cu caldura iar cel de la etajul 3 plateste putin la caldura semn ca tine calorimetrele la minim. Si atunci cine pe cine incalzesteca eu am facturi lunare cu care pot face dovada ca chiar nu astept sa fiu incalzit de apartamentele invecinate. E normal ca sa platesc factura de gaze 250 lei +33 lei la ISTA ? In conditiile aratate mai sus?Pot chema o firma cu termoviziune si sa arate daca astept sa fiu incalzit de apartamentele din jur si sa dovedesc contrariul si sa fiu absolvit de plata catre ISTA? Va rog frumos o solutie cat mai reala . Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:31, 5 Martie 2019
Cel mult pe țeavă comună ar trebui să plătiți.
Dacă nu consumati gaze, apa calda si căldura nu ar trebui să achitați.
Pe ce motiv va încarcă?
Notificati în scris ISTA.
Contestati cotele la asociatie în scris.
Veti avea litigiu cu asociația si nu cu ISTA.
Trebuie vazut si pe care lege aveti litigiul.
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua, Legea 196/2018, noua lege a Asocialor de Propietari. Modul de calcul si de ce. sper sa va ajute :)
In legea nr 196 scrie ca trebuie sa platesti ceea ce nu consumi?
Dacă omul nu consuma nu trebuie să plătească.
Pe vechea lege asa era.
Buna ziua, cotele calculate la mp se pun oricum. Nu conteaza ca apartamentul este gol sau nu. Mentenanta la lift se calculeaza la mp nu la nr de persoane, adinistrarea blocului la fel, salariile, etc
Bineinteles.
Sub acest aspect legea este clara.

Aici e vorba ca i se cere sa plateasca ceea ce nu consuma dar nu pe cote comune.Banuiesc ca se scot niste consumuri aiurea, nejustificate în fapt si in drept.
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Procent plata gaze parti comune bobogheta bobogheta Buna ziua! Locuiesc intr un imobil cu 12 apartamente, 8 sunt racordate la gaze prin centrala individuala iar 4 au ramas conectate la centrala de bloc. Nu este ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste "pierderea de caldura" ancatirim ancatirim Buna dimineata Nelamurirea mea este urmatoarea. Intr-un bloc ce are trei scari, doar doua dintre scari au calorifere pe casa scarii iar la ce-a de-a treia ... (vezi toată discuția)
Debransare calorifer alex1980 alex1980 Buna ziua De curand am observat pe lista de plata ca la coloana aferenta suprafetei utile a fiecarui apartament mi sa marit suprafata utila a ... (vezi toată discuția)