avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Procent plata gaze parti comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Procent plata gaze parti comune

Buna ziua! Locuiesc intr un imobil cu 12 apartamente, 8 sunt racordate la gaze prin centrala individuala iar 4 au ramas conectate la centrala de bloc. Nu este constituita o Asociatie intrucat unii proprietari pun conditii pentru a participa la infiintare. Pentru factura de gaze, noi cei debransati suntem obligati sa platim 20% din total factura, fara a se evidentia separat cat reprezinta consum gaze pt reparare hrana si apa calda pentru cei care sunt bransati, in continuare (8 persoane). Este legal acest procent? In plus, procentul este mentinut chiar si vara cand nu se consuma gaze pentru caldura.
Cel mai recent răspuns: Bibi62 , utilizator 18:47, 8 Martie 2021
Conform legii 196/2018 "ART. 1
(1) Prezenta lege reglementează aspectele juridice, economice şi tehnice cu privire la:
a) înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari din cadrul condominiilor formate din cel puţin 3 unităţi de proprietate imobiliară;" Daca sunteti asociatie cheltuielile comune se impart conform legii nu cum vor unii si altii.
@Bibi 62
Initiatorul topicului a precizat de la bun inceput
Nu este constituita o Asociatie intrucat unii proprietari pun conditii pentru a participa la infiintare.
,astfel ca invocarea disp L nr 196/2018 nu se justifica
@bobogheta
Pentru solutionare,instalati aparate individuale contorizat consum gaze pebtru detinatorii de centrale termice,iar restul consumatorilor urmeaza sa suporte cota dispusa de comitetul executiv
Cei debransati au contoare individuale, contract cu furnizorul de gaze si platesc separat consumul propriu de gaze pt preparare hrana, apa calda si caldura; cota de 20% impusa de cei nedebransati este doar pentru incalzirea spatiilor comune, sustin ei. Adica un calorifer si un demisol cu o surafata de aprox 10% din suprafata totala a blocului. Nu exista nici o forma de organizare legala, comitet executiv, etc.
Am vazut, dar ...fiind mai mult de 3 apartamente trebuie sa fie o asociatie, iar drepturile si obligatiile vor fi distribuite conform legii. Sau asa ar trebui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire cote contribuție la cheltuielile comune LorenaSt LorenaSt Bună ziua! În blocul în care locuiesc sunt 36 de apartamente, ai căror proprietari au înființat Asociație de Proprietari în anul 2010. Blocul are ... (vezi toată discuția)
Debransare rau-platnici de la utilitati te055 te055 Locuiesc intr-un imobil cu contorizare separata pentru fiecare apartament a apei calde, apei reci si incalzirii. Imobilul are centrala proprie. Sunt multi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua locuiesc in cluj napoca ap 2 camere .nu am centrala ... ariadna810 ariadna810 buna ziua Locuiesc in cluj napoca ap 2 camere .Nu am centrala de apartament.este centrala blocului,In luna mai 2023 trebuie sa platesc pentru 1 mc apa calda ... (vezi toată discuția)