avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Urzupaciune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Urzupaciune

Buna ziua, in urma decesul parintilor in anul 2005 ,eu locuiesc in casa parinteasca, platesc impozit pe casa si teren, doar ca parintii nu au avut act de proprietate. As dori sa stiu dupa cati ani pot ezercita dreptul de uzurpaciune. Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Lili Maioru , utilizator 11:40, 5 Martie 2019
Ba poate. Se dezbate mostenirea pe baza certificatului de atestare a posesiei, a procesului verbal de identificare a imobilului si a unui plan de amplasament.
Certificatul de mostenitor este actul de proprietate final.
Se poate rezolva in cateva zile.
Păi...nu are certificat de atestare a posesie.
Dacă poate la notar cu siguranta ca este mai simplu decât la instanța.
Muți cred ca la instanța cer si primesc ceea ce cer...iar pe uzucapiune mulți încearcă si...putini reusesc...
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Din cate stiu si fac acum, doar in instanta, dar daca stiti varianta la notar si f rapida, va rog detaliati. Sunt direct interesata. Multumesc
Decat casa batraneasca in care locuim si un teren de 50 de arii.
Pai depinde.
Zona in care se afla imobilul a fost coperativizata? Adica s-au eliberat titluri de proprietate pe teren?

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.am o casa batraneasca,care a fost a parintilor mei.si nu am acte deloc la ea.am doar o chitanta de mana de vanzare -cumparare pe care au facut o ... (vezi toată discuția)
Vinzare teren morosanucarmen morosanucarmen Eu am Titlul de Propietate eliberat in 1991pentru suprafata de 1 ha (o ruda de-a mea s-a ocupat de obtinerea acestui titlu pentru ca eu nu eram in tara). In ... (vezi toată discuția)
Cum pot reconstitui acte de proprietate pentru cladire si terenul parintilor decedati lumipop lumipop Buna ziua Suntem doi mostenitoti pentru o cladire si un teren , mostenire de la parinti, pentru care nu avem acte. Mentionez faptul ca a fost platit impozitul ... (vezi toată discuția)