avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul sporuri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul sporuri

Bună ziua,
Ma aflu în următoarea situatie: în luna decembrie 2018 am împlinit 20 ani vechime în munca (primul loc de munca fiind acesta, la același angajator, spital din subordinea Ministerului Sănătății, București).
Deși salariul de baza a crescut cu 119 lei, sporul de vechime fiind inclus în salariu, calculul sporurilor aferente turelor de noapte și al orelor de weekend se face tot la salariul de dinaintea împlinirii celor 20 ani. Este corect? Întreb, pentru ca am colegi care au împlinit transa de vechime anterior mie, cărora li se calculează aceste sporuri la salariul actual. Diferența fiind de 400-500 lei lunar. În situația actuala, suntem la aceeași gradație, același salariu de baza, aceeași munca, același număr de ore de ture dar cu salarii diferite din cauza modului de calcul. Este corect din punct de vedere legal?
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2019
xzy, utilizator

Alte discuții în legătură

Calcul salariu spital de stat Wanna2211 Wanna2211 Buna ziua. Suntem o sectie intreaga formata din 12 asistente si 10 infirmiere nemulțumite de cum se calculeaza salariul cuvenit si dorim sa stim daca avem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,recent am semnat un contract de munca cu baza 3000 ... Justme1701 Justme1701 Buna ziua,recent am semnat un contract de munca cu baza 3000 net,cu norma 8/40 saptamana dar cu program in ture 12/24-12/48,intrebarea mea este:De ce intr o ... (vezi toată discuția)
Munca de noapte in cim si revisal - urgent cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema: In contractul de munca si in revisal, pentru munca de noapte, se inregistreaza de ex. program ... (vezi toată discuția)