avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia unica rectificativa pentru anul 2018
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia unica rectificativa pentru anul 2018

Buna ziua,
Declaratia unica rectificativa pentru 2018 se face pe acelasi formular care s-a depus initial (formularul pentru estimare 2018) sau pe formularul nou conform OPANAF 49/2019? Este vorba de o PFA.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
cristianba, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristianba , utilizator 10:01, 7 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Din propria experienta spn ce stiu si sper sa va ajute, am si eu un II deci am depus declaratia de aia va si scriu ce am facut eu,in primul rand declaratia unica se depune online sau de un contabil autorizat asa mi s-a comunicat mie ,online o puteti depune daca sunteti inregistrata in Spatiu Virtual Anaf( se intra pe saitul lor adica spv anaf ,se da pe depunere declaratie ,se deschide declaratia se complecteaza cu datele care vi se cer,se da validare declaratie se salveaza,apoi se intra din nou la depunere declaratie si se trimite,asteptati un mesaj de la domnii daca e valida sau nu declaratia) sper sa va ajute
multumesc! Cunosc f bine procedura de declarare si depunere a declaratiei unice; dar este vorba despre altceva si astept un raspuns calificat de la un consultant fiscal.
Nu mai depuneti rectificativa ci in declaratia unica de acum, in prima parte inchideti anul 2018.
Da, dar daca completezi CAP.I si bifezi casuta respectiva, ti se indica sa nu mai completezi CAP.II respectiv 2019. Inteleg ca trebiue depuse 2 declaratii: 1 pt 2018 (rectifivativa) si a 2-a pt 2019 (estimativa).
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
cristianba, utilizator
La ceea ce ma refeream inseamna sa nu bifati casuta respectiva rectificativa. O singura declaratie.

Alte discuții în legătură

Declaratie unica pfi Alina Constantin Alina Constantin Buna ziua, Am SPV-UL activat si dupa nenumarate incercari nereusite de depunere a Declaratiilor Unice ( Rectificativa pentru 2018 si Veniturile Estimate ... (vezi toată discuția)
Sursa venit mariusdragu mariusdragu Buna ziua! Am un PFA in domeniul IT infiintat la finalul lunii august, anul trecut. Atat prima declaratie depusa (cea estimativa, pentru a-l declara la ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie unica cu venit din inchirieri bogdan.balasa bogdan.balasa Buna ziua! Am o problema si nu stiu cum as putea sa o rezolv..in luna mai anul acesta am completat declaratia unica pentru declarare venituri din chirii si am ... (vezi toată discuția)