avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Este obligatorie casa de marcat?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Este obligatorie casa de marcat?

Bună ziua! Urmează să deschid un SRL neplatitor de TVA și să aduc din China niște mașini-unelte. Potențialii clienți vor fi persoane juridice dar și persoane fizice. Mașinile respective costa undeva între 700-2000 de euro, le voi preda personal, dar voi trimite și prin curierat. Există vreo posibilitate astfel încât sa nu fiu obligat sa achizitionez casă de marcat, sa pot sa eliberez doar factură și chitanță, având în vedere faptul că e posibil într-o luna sa vând cinci mașini sau chiar una?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:44, 6 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca faceti livrarea marfii catre clientii persoane juridice și fizice doar prin curierat si incasarea prin contul bancar al firmei, nu va va trebui casa de marcat..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca tot ce vindeti ajunge la cumparatorii persoane fizice exclusiv prin posta (de stat sau privata), nu e nevoie de casa de marcat. Catre persoanele juridice puteti vinde cu factura si chitanta. Volumul vanzarilor nu are relevanta la obligatia achizitiei casei de marcat fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesitate casa de marcat fiscala adrianadamian2009 adrianadamian2009 Am o nelamurire: am un site si primesc comenzi telefonice pentru un produs ce-l comercializez de multi ani. Pentru comenzile locale, ma deplasez la domiciul ... (vezi toată discuția)
Ce documente emite ii? Argali Argali Buna ziua, Am infiintat de curand o II cu obiect de activitate Comert prin Internet si v-as ruga sa-mi oferiti raspuns ptr cateva neclaritati inainte de a ... (vezi toată discuția)
Necesara casa de marcat? Tudor.M Tudor.M Buna ziua, Sunt nou pe forum si am cateva nelamuriri pentru care va cer ajutorul. Am deschis de curand un P.F.A cod caen 4791 (comercializez suplimente ... (vezi toată discuția)