avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Neplata impozit, CAS, CASS pentru PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Neplata impozit, CAS, CASS pentru PFA

Sunt PFA de anul trecut din martie inregistrat in sistem de impozitare real, cu un venit brut pe martie - decembrie 2018 de 38800 lei.

Din cauza unor probleme neprevazute ma vad in dificultate de plata a CAS si CASS la termenul limita de 15 martie 2019.

Intrebarile mele sunt :
Ce se intampla daca nu platesc CAS la timp?
Ce se intampla daca nu platesc CASS la timp?
Ce se intampla daca nu platesc impozitul la timp?

Ma intereseaza raspunsul in fiecare caz in parte.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 00:26, 7 Martie 2019
Veti plati majorari de intarziere de 1%/luna, indiferent de tipul datoriei: impozit sau contributie sociala. Totodata, va incepe executarea silita, adica, blocarea conturilor bancare (inclusiv cele personale) si retragerea sumelor existente in acestea, Apoi, executarea altor bunuri detinute.

Toate acestea nu se vor face pe 15.03.2019. Deci, goliti-va conturile si platiti taxele cu numerar pe masura posibilitatilor si, de asemenea, incasati tot numerar in viitor.. Astfel, veti plati majorari, dar nu veti suferi de lipsa banilor.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
Iulian MANEA, Contabil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa vedeti daca venitul net anual al pfa adica venit brut incasat - cheltuieli deductibile platite, este peste plafonul a 10 luni din 2018, de cand ati inceput activitatea adica 19000 lei. si doar atunci veti plati cass si cas calculate la valoarea plafonului
Potrivit Codului de procedură fiscală, pentru neîndeplinirea obligaţiilor de plată principale la scadenţă, contribuabilii datorează statului după acel termen dobânzi 0,02% pentru fiecare zi de întârziere şi penalităţi de întârziere de 0,01% pentru fiecare zi de întârziere.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Dupa cat timp se face proprirea?
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2019
gheon, utilizator
Nu este un termen fix.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende incasate in anul 2018, obligatii? ana.petrescu1963 ana.petrescu1963 Ce obligatii are o persoana care a incasat dividende in anul 2018? Care este cota si care este termenul de plata pentru impozit, cas si cass? (vezi toată discuția)
Pfa impozite Gabi Chirila Gabi Chirila Buna ziua! Care sunt datoriile pe care le voi avea dacă îmi înființez un pfa? Mulțumesc frumos pentru un răspuns urgent! (vezi toată discuția)
Declaratia unica 2019 bulzanv bulzanv Ce impozite trebuiesc platite de PFA inreg cu venituri in sistem real? Multumesc (vezi toată discuția)