avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept in spatiu locativ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept in spatiu locativ

Daca proprietarul m-a luat in spatiu pe 10 ani (cat are valabilitate cartea de identitate) si intre timp a decedat, mostenitorii ma pot evacua? Si in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:20, 7 Martie 2019
Mostenitorii va pot evacua daca au dezbatut succesiunea si au devenit coproprietari. Va pot solicita acest lucru printr-o notificare, iar ulterior in instanta...daca este cazul.
chiar daca eu locuiesc de 20 de ani in imobil ? Nu exista vreo compensatie sau alta formula ?
Nu exista nicio compensatie, eventual daca ati facut anumite investitii si aveti chitante/facturi, puteti cere acest lucru.
Incercati sa ii contactati si sa le oferiti o chirie. Incercati sa negociati cumpararea sau orice altceva.
Nu sunt deschisi la o discutie si negociere in acest sens. Ideea este ca atata timp cat eu am domiciuliul stabil inca 3 ani in acest imobil ma pot evacua legal, cat timp fiica acestuia e coproprietar pe un sfert si inca nu a deschis succesiunea dupa defunct?

Liliana Gradinaru a scris:

Incercati sa ii contactati si sa le oferiti o chirie. Incercati sa negociati cumpararea sau orice altceva.

Alte discuții în legătură

Mosteniri aura1978 aura1978 daca nu sa dezbatut mostenirea in primele 6 luni de zile se mai poate face dezbaterea mostenirii de la decesul tatalui meu de acum 7 ani,ca mostenitor pot fi ... (vezi toată discuția)
Impozit datorat in caz de vanzare de 1% sau 3% lylyanac lylyanac Buna seara, In cazul vanzarii unui apartament, mostenit anul trecut( atunci s-a facut dezbaterea mostenirii), ce impozit se datoreaza conform noilor ... (vezi toată discuția)
Mostenire rosca_larisa2009 rosca_larisa2009 Se doreste a se face masa succesorala,existand un titlu de proprietate in care sunt mentionati toti frati,dintre care doar unul singur este proprietar adica cu ... (vezi toată discuția)