Da, aceeasi situatie consider si eu ca este valabila, in sensul ca circumstantele in care au scapat fara lesa pot fi imputabile proprietarului. Nu sunt de acord cu ideea ca putea scapa si un rotweiller daca tot nu a muscat pe nimeni, nu se impune amenda. Poate eu sunt mai slaba de inger, am probleme cardiace, ma trezesc cu un rotweiller liber langa mine si fac infarct. Dar fiind faptul ca acei catei, fiind de talie mica, nu prezentau un pericol social concret pentru nimeni, daca as fi politist, n-as considera ca se impune amenda. Asa cum unii nu agreeaza cainii, altii nu agreeaza nici pisicile, asta neinsemnand ca nu poti sa-l dai liber afara pe pisoi la nevoi fara... lesa ca sa nu primesti amenda si ca se sperie cineva de un pisoi pe strada. Pana la urma se mai ia in considerare si spiritul, nu numai litera legii, iar motivul pentru care legea impune ca proprietarii sa nu lase caini afara liberi, fara lesa, este tocmai gradul de periculozitate al acestui tip de animal (poate musca, poate speria alti oameni si asa mai departe). Iar cainii de talie mica nu sunt pericole, neexistand riscul nici macar sa se sperie cineva de un caine de talie mica. Asteptati. In cazul in care vi se da amenda, o contestati la instanta.