avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... schimbare din suspect in martor al propriei infractiuni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

schimbare din suspect in martor al propriei infractiuni

In urma unei plangeri penale a mea, pentru infractiunea de tulburare de posesie de catre vecin,inaintata unui parchet, acesta,vecinul, avand calitatea de suspect,organul de cercetare penala i-a schimbat calitatea din suspect in martor . Este legala o asemenea schimbare,adica suspectul devine martorul propriei actiuni ilegale? Organul de cercetare penala,in acest caz politia, are competenta unei asemenea schimbari? Si ca urmare s-a dispus clasarea plangerii penale,cu toate ca suspectul isi recunoaste vinovatia ?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 23:08, 7 Martie 2019
Din moment ce o persoană dobândește calitatea de suspect, această calitatea nu-i poate fi transformată în niciun caz în cea de martor, Există însă posibilitatea ca, dacă s-a dispus o soluție de clasare în cauză, fostul suspect să devină martor intr-un alt dosar ulterior.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcurs plangere penala razmar razmar Buna ziua, Doresc sa depun o plangere penala, insa am o nedumerire. Imi puteti spune va rog cine poate citi plangerea penala, in afara de organele de ... (vezi toată discuția)
Accident de munca- dosar penal- chemat la audiere in calitate de martor misu1972 misu1972 Buna ziua, in data de 14.02.2016, in cadrul societatii unde lucrez a avut loc un accident de munca soldat cu accidentarea grava a unui muncitor. Acesta a ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru parasirea locului accidentului davidioandaniel davidioandaniel buna ziua , am si eu o intrebare . in 05.03.2018 am atins un vecin cu oglinda masini in cot si a cazut in fund . intrebandul daca are nevoie de asistenta ... (vezi toată discuția)