avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Sume neutilizate la stingere?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Sume neutilizate la stingere?

In seara asta am făcut greșeala să accesez spațiul virtual personal de pe site-ul ANAF și am solicitat informații despre obligațiile de plată. Menționez că lucrez de mai mult de 4 ani ca PFA fără întrerupere, sunt cu toate plățile la zi, însă sumele care apar acum pe documentul cu obligațiile de plată m-au șocat și nu mai pot dormi în noaptea asta.

Foarte pe scurt, imi apare ceva de genul "Total de plată pentru anul 2019: 18000 lei." Iar mai jos, apare "Sume neutilizate la stingere: -19000 lei".

Spuneți-mi vă rog că nu am de plătit suma aia imensă, de 18000 de lei. Din păcate nu mă pricep deloc iar terminologia mă depășește, însă sper că suma aceea neutlizată la stingere reprezintă defapt plăți pe care eu le-am făcut dar ANAF-ul nu le-a înregistrat? Adica aș putea cumva să "sting" toată suma aia de 18000 de lei?

Doar atât vă rog să-mi spuneți, dacă trebuie să plătesc suma aia sau nu. Ca să știu dacă pot dormi liniștit la noapte. :(

Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2019
bluesky_c3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:13, 8 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt sume platite eronat in alt cont.

Mergeti la ANAF si faceti o compensare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare impozite si contributii Ana-Maria Pînzaru Ana-Maria Pînzaru Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: 1. Pana in luna a 6-a a anului 2016 am fost inregistrat la ANAF S3, iar ulterior m-am multat la ANAF S4, ca ... (vezi toată discuția)
Obligatie de plata cas, desi sunt rezident in strainatate. Arianrod Arianrod Buna ziua, As avea nevoie de o indrumare in ceea ce priveste o obligatie de plata emisa de ANAF. Sunt rezident in Italia din anul 2013, nu detin nicio ... (vezi toată discuția)
De ce nu s-a facut compensarea automata pe toti anii? paultrefu paultrefu Am primit pe data de 22 octombrie o decizie de impunere pentru anul 2017 in valoare de 1947 lei. Tot pe 22 octombrie am scos si obligatia de plata din SPV si ... (vezi toată discuția)