avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

sunt nascut in anul 1953 am varsta de 56ani si 6 lunicu vechime in munca de 38 ani din care 20 ani de grupa a doua fara intrerupere in munca .As vrea sa stiu cand pot iesii la pensie anticipat. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:52, 20 Noiembrie 2009
Date generale: Un barbat nascut in 1953 poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la 65 de ani; stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de 15 ani.

Stagiul de cotizare: Stagiului realizat pana in prezent de 38 de ani i se adauga 5 ani stagiu aferent grupei a II a de munca, rezultand un stagiu total de 43 de ani. Din punctul de vedere al stagiului de cotizare indepliniti conditiile pentru a beneficia atat de pensie anticipata partiala cat si de pensie pentru limita de varsta.

Varsta standard de pensionare: Aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare cu 4 ani si 6 luni pentru perioada in care v-ati desfasurat activitatea in grupa II de muna.

Prin urmare, de pensie anticipata partiala puteti beneficia cand veti implini 60 de ani iar de pensie pentru limita de varsta cand veti implini 60 de ani si 6 luni.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pentru pensionare anticipata stefanat stefanat varsta - 52 ani si 2 luni, vechime in munca - 34 ani si 7 luni perioada lucrata in grupa a-2-a - 25 ani si 9 luni Intrebare: Care este varsta la care ma ... (vezi toată discuția)
Cand ies la pensie tomozeiu iulian tomozeiu iulian data nasteri 1953 15 februarie30 de ani vechime grupa a 2-a (vezi toată discuția)
Pensie anticipata cu sau fara penalitati vladuta vladuta Sotul este nascut in 17.08.1953 si are 35 ani vechimein munca.A lucrat in grupa 1 timp de 10 ani si 5 luni la care i sa calculat un spor de 6 ani.In grupa a 2 ... (vezi toată discuția)