avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am avut, din vina mea, o tamponare ușoară acum o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am avut, din vina mea, o tamponare ușoară acum o lună, cu urmări negljabile la mașina din fața mea (ca 2 cm de vopsea crăpată). Nu acceptă polish, nici vopsirea barei, vrea înlocuirea ei. Ce se poate întâmpla dacă nu ne înțelegem?

buna! in urma cu o luna am avut o tamponare usoara la trecerea de pietoni, am lovit din spate o domnisoara cu bmw, vina mea. ea fiind in graba, pe moment am constatat rapid paguba si anume: eu far si bara crapata, ea un pic de negru pe lac si cam 2cm patrati de vopsea atinsa/crapata, nelijabil la ea. peste 2 zile primesc poze pe whatspass, polish nu accepta, am ramas la ideea ca-i vopsesc bara (300-400lei) dupa care o intreb daca nu ne putem intelege cumva la o suma de mijloc, si-mi spune ca vorbeste cu tatal ei, masina fiind pe numele lui. peste 2 sapt, astazi primesc un mesaj de la ea, ca a fost la autoglobus si ca mai e sparta bara intr-un loc, si e 1300 toata reparatia, eu 1300 nu-i platesc, atata costa o bara noua, poate un vopsit sunt dispus sa-i platesc. intrebarea mea e ce se poate intampla daca nu ne intelegem? nu am fost nici unul la politie sa declaram tamponarea, ce se poate intampla daca o ignor? nici la mine masina nu este pe numele meu. multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 22:11, 13 Martie 2019
Incercati sa rezolvati printr-o constatare amiabila. Daca nu reusiti va trebui sa mergeti amadoi la poliie sa declarati accidentul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca declarati accidentul dupa mai mult de 24 ore ramaneti ambi fara carnet. Se numeste excrocare ce face tipa. Faceti amiabila si sa se duca la asigurator ca ii da ala imediat 10 polișuri.
Nu inteleg de ce ati ajuns la asemenea discutii. Declarati accidentul si nu o sa mai aveti nici o treaba cu reparatia. Aici doar pagubitul va fi in situatia sa negocieze cu societatea de asigurari ca aceasta sa accepte sa-i schimbe sau sa-i repare bara.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2019
dodoambra, utilizator
Va fi o buna invatare de minte, cum romanii sunt mai mult excroci decat oameni de cuvant singura solutie este declararea accidentului!!!
Pe site spete similare sunt pletora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tamponare usoara nedeclarata in 48 de ore posedatul posedatul Buna ziua! Am urmatoarea problema, in urma cu 8 zile pe 1 feb am facut o mica tamponare cu un vecin pe o straduta din spatele blocului. In urma tamponarii ... (vezi toată discuția)
Probleme cu polita rca Niscaty Niscaty Buna ziua, De curand am fost implicat intr-o \"tamponare\" (termen legal aparent) in care am fost vinovat (masina din fata a franta brusc intr-o zona in ... (vezi toată discuția)
Repararea mașinii vinovatului după constatarea amiabilă: cum se procedează dacă cel lovit s-a răzgândit, spunând că nu mai vrea să se complice cu asigurătorul? bklash3 bklash3 Buna ziua. Am fost implicat intr-un accident in care am fost vinovat. Cel din fata a franat brusc, eu neatent si am intrat in el. Au fost doar pagube ... (vezi toată discuția)