avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Nu am primit răspuns la plângere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Nu am primit răspuns la plângere

Buna ziua,

La finele anului 2018 , am facut o plangere ( cu nr de inregistrare ) la adresa primarieie din comuna in care lcuiesc, vis a vis de niste stalpi de curent pe o strada neiluminata.

Nici pana in ziua de astazi nu am primit un rspuns, scris sau verbal,desi in plangere se aflau toate datele de corespeondenta ( adresa,email si telefon).
Ce pot face in acesat situatie?stiu ca sunt obligati ca in termen de 30 de zile sa acorde un raspuns plangerii inregitrate.

Pot depunde o noua plangere in care sa sesizez acest aspect?
As dori daca se poate si o lege, de care sa ma leg..poate asa voi fi luata in serios.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 13 Martie 2019
Legea 554/2004
art.1
(1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluționarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanței de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoașterea dreptului pretins sau a interesului legitim și repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât și public.
.....

Constitutia Romaniei
art.51 – Dreptul de petiţionare
(1) Cetăţenii au dreptul să se adreseze autorităţilor publice prin petiţii formulate numai în numele semnatarilor.
(2) Organizaţiile legal constituite au dreptul să adreseze petiţii exclusiv în numele colectivelor pe care le reprezintă.
(3) Exercitarea dreptului de petiţionare este scutită de taxă.
(4) Autorităţile publice au obligaţia să răspundă la petiţii în termenele şi în condiţiile stabilite potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns la sesizare drnc23 drnc23 Buna ziua. Acum mai bine de 30 zile am facut o sesizare la inspectia in constructii de la Primaria Municipiului Bucuresti , si in afara unui telefon de la ( ... (vezi toată discuția)
Petiții mery50 mery50 Primăria sector 6, nu răspunde la petiție. Pot să merg în contencios judiciar? (vezi toată discuția)
Raspuns petitie adi68pop adi68pop Buna seara Cui trebuie sa ma adresez daca o institutie publica (OPC) nu mi-a raspuns in termenul de 30 zile la o petitie scrisa și nici nu mi-au transpis un ... (vezi toată discuția)