avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren extravilan Curti Constructii
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren extravilan Curti Constructii

Buna ziua,
Incerc sa fac PUZ-ul pentru un teren (1.5Ha) si ma confrunt cu o situatie neobisnuita. O sa incerc sa explic cat mai clar:
- Terenul apare in CF ca fiind Intravilan - Curti Constructii. La Primarie insa mi-au eliberat adeverinta cum ca este Extravilan - Curti Constructii. Motivul este acela ca a facut parte dintr-o parcela mare, care avea si o casa pe ea. La dezmembrare, doar partea cu casa a ramas intravilan, restul a fost trecut in extravilan, fiind la marginea localitatii si neexistand PUZ. Presupun ca la CF nu a fost actualizata situatia.
- Ca sa pot face PUZ-ul, cei de la Ministerul Agriculturii imi spun ca trebuie sa trec terenul in Registrul Agricol, (sa modific si la CF), ca apoi sa platesc taxa de scoatere din circuitul agricol si astfel sa imi dea si ei avizul. Eu as face si tumba asta, problema este insa aceea ca in zona nu exista decat teren Pasune - iar din cate stiu, aceasta nu poate fi scoasa din circuitul agricol pentru terenurile extravilane.
Intrebarea este: exista vreo varianta sa evit trecerea in registrul agricol, si daca nu, il mai pot scoate din registru daca il trec Pasune?

Alte discuții în legătură

De la teren extravilan la intravilan - posibil? cristian_myx cristian_myx a]m o jumatate de hectar de pamant agricol si vreau sa construiesc o casa peste drum de pamantul acesta este o muara si acolo se afla in curte si 2 case in ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)
Puz - scoatere teren din circuitul agricol Vatlavik Vatlavik Dupa ce am depus anul trecut in martie PUZ-ul la primarie, terenul pentru care sa realizat puz-ul este inca in categoria intravilan agricol si nu intravilan ... (vezi toată discuția)