avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cand se opresc bani din salariu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cand se opresc bani din salariu?

In urma unui inventar care a avut loc la magazinul in care am lucrat,s-a constatat lipsa unor produse in valoarea unei anumite sume.Conducerea a hotarat fara a face niciun fel de ancheta,sa imparta acea suma in mod egal la toti angajatii.Astfel ,s-a creat un tabel intitulat 'obligatie de plata',in care toti salariatii de frica pierderii locului de munca,au semnat ca sunt de acord cu oprirea acelei sume din salariu..Desi eu nu am semnat ,tot mi s-a oprit suma din salariu.E corect?Care sunt modalitatile prin care angajatorul iti poate opri bani din salariu?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 17:46, 20 Noiembrie 2009
Intrucat se cam amesteca solicitati in instanta explicit:
-garantia materiala cuvenita,dovedita prin extras de cont
-suma retinuta din aceasta,dovedita prin pv
-garantia platita-op
-drepturile salariale cuvenite la ultima lichidare(componenta acestaora)
-suma incasata pt drepturile salariale-op
Acea suma retinuta pentru inventar,este retinuta din salariu ,lucru demonstrat de fluturasul din luna urmatoare.E doresc sa evidentiez ca este ilegala acea retinere.La ce articole din ce legi ,sa fac referire?Acea suma nu este una mare,dar nu mi se pare corect,ca cineva sa fure iar altcineva sa plateasca! Va multumesc.
Codul Muncii - Art. 164. - (1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar, decizie de imputare Tania  D Tania D suntem o firma de retail si in urma cu putin timp am facut un inventar in urma caruia s-a constat un minus, intrebarea este cum se poate face imputarea acelui ... (vezi toată discuția)
Inventar dupa preaviz leuca.mihaela leuca.mihaela Am lucrat in cadrul unei firme de retail, in 25.04.2009 mi-am depus demisia, iar ultima zi de pontaj a fost 10.05.2009. Mentionez ca pana in momentul ... (vezi toată discuția)
Gestiune comuna la serviciu - oprire bani din salariu in urma inventarului Edvinn Edvinn Buna ziua, Am un job in vanzari, unde gestiunea este comuna, iar in urma inventarului sunt lipsuri gestiune, in cauza oprindu-mi o mica suma de bani pe o ... (vezi toată discuția)