avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Exista in Romania \"organizatii fraternale\"
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Exista in Romania "organizatii fraternale"

Din cate inteleg eu, ONG-uriile trebuie sa fie "non profit". Cum s-ar putea face o asociatie in care scopul e sa ajuti doar membrii gruparii prin servicii, donatii etc, dar scopul sa fie faci si profit. Insa acel profit sa fie impartit corect tuturor?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:00, 24 Martie 2019
Nu este asa ceva in legislatia noastra. Va faceti un srl cu mai muti asociati si sa scoate profitul ca dividende.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2019
george-neagu, moderator
poate va referit la COOPERATIVE? Acelea sunt structuri asociative cu scop lucrativ (obtinere de profit) in care membrii lor si muncesc, si impart profitul, o varianta de forma juridica oarecum intermediara intre societate "comerciala" (SRL, SA) si ONG non-profit....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate ong phill thomas phill thomas Bună seara! Aş dori nişte informaţii în legătură cu statutul unui ONG. - în ce situaţie se poate spune că un ONG are activitate economică sau ... (vezi toată discuția)
Transformarea unui srl in asociatie andrey82 andrey82 Stiu ca nu este o formulare corecta, dar vroiam sa fie cat mai usor de inteles. Am un SRL. Doresc sa modific forma juridica de organizare din SRL in ... (vezi toată discuția)
Înființare magazin comerț obiecte din donații. Ambul Ambul Înființare magazin comerț obiecte din donații. Doresc înființarea unui magazin care sa comercializeze bunuri provenite din donații , fondurile strânse ... (vezi toată discuția)