avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Avocatul meu nu mai are voie sa pledeze
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Avocatul meu nu mai are voie sa pledeze

Bună. Am și eu o problemă cam din Kafka... Poate mă ajută cineva. Firma mea a deschis mai multe procese... suntem reprezentați de un avocat cu contracte, facturi pt onorarii și tot ce trebuie. Procesele se afla in diverse stadii. Astăzi mă anunță că a încheiat un contract de asistență cu o autoritate locală care îi interzice sa pledeze. Mă poate lămuri cineva ce trebuie sa fac? Căci pe românește spus sunt și cu fundul in baltă pt viitoarele termene și cu onorariile plătite.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:26, 14 Martie 2019
Buna seara,

Va trebui sa discutati cu avocatul si sa va spuna cu exactiate situatia. Nu prea are cum sa ii interzica o autoritate sa pledeze doar daca ar exista un conflict de interese dar atunci el nu ar fi trebuit sa accepte ca client institutia.
Ok. O sa cer și eu detalii.
Avocatul trebuie să va reprezinte conform contractului cu dvs.
Nu imi dau seama ce contract ă încheiat cu autoritatea locală.
Dacă s-a încadrat ca si consilier juridic nu mai poate pleda în cazul dvs.
Dacă are contracte în derulare nu-i poate interzice, cf legii și statutului avocatului, nimeni să vă reprezinte!
Dacă nu mai dorește, ar trebui potrivit normelor deontologice să-și asigure substituirea.
Discutați cu el să vă reprezinte sau măcar să vă dea o parte din onoariu înapoi urmând a contracta serviciile altui avocat.
De pildă, eu nu am niciun contract de exclusivitate cu nicio sociatate cu care colaborez, nu înțeleg ce fel de contract ar fi putut încheia colegul, discutați cu el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este deontologic? Mihai Tomescu Mihai Tomescu Este deontologic ca un avocat sa intre intr-un proces impotriva unui alt coleg intr-o cauza personala a acestuia? Ex. (de necrezut dar adevarat) : un coleg ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract asistenta juridica cedo cedo buna ziua, Doresc sa stiu ce pot face in situatia in care am incheiat un contract de asistenta juridica pentru reprezentare TMB +CAB,am achitat in ... (vezi toată discuția)
Avocatul care depunde procura speciala in dosar este obligat sa depuna si delegatie? serbyo serbyo Am si eu o nelamurire. Astazi am intrat intr-un dosar de divort al altui coleg care avea procura dar si delegatie. Clienta lui inainte de deschiderea ... (vezi toată discuția)