avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare in Italia.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare in Italia.

Buna seara. As dori sa aflu ce trebuie sa fac in Romania pentru a putea solicita pensionarea in Italia . Mentionez ca am lucrat 29 ani si 5 luni in Romania,iar de 12 ani lucrez in Italia cu contract de munca .Cu noua lege COTA 100 adica (62 ani varsta,si 38 ani contributii ) pot solicita iesirea la pensie .Ce documente sau formulare ar trebui completate sau legalizate notarial in Romania ? In prezen indeplinesc conditiile pentru COTA 100 in Italia !Va multumesc .
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2019
Romica Murariu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Romica Murariu , utilizator 22:42, 16 Martie 2019
Pensia internațională 2019: Cum obții pensie și pentru perioadele lucrate în alte țări
www.avocatnet.ro/articol_502...
Multumesc,dar intrebarea mea era legata de asa zisa lege " Cota 100" recent pusa in aplicare !
Detalii "cota 100"
[ link extern ] /
Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie internațională smaciua smaciua Am realizat un stagiu de cotizare internațional de 38 de ani, din care: 18 ani in România, 10 ani in Canada și 10 ani in Olanda. Puteți sa-mi spuneti, va ... (vezi toată discuția)
Cumul de pensii NELUCRACIUN NELUCRACIUN Am lucrat in Romania 32 de ani iar din 2009 am lucrat aproximativ 9 ani cu carte de munca in italia.Sunt nascuta in 1961,pot beneficia de pensie cu cumulul ... (vezi toată discuția)
Unde pot gasi consultanta pentru pensie internationala? dn.mh22 dn.mh22 Tatal meu in varsta de 62 ani doreste sa se pensioneze anticipat, a fost sofer de camion in europa pe toata durata din campul muncii fiind inregistrat la ... (vezi toată discuția)