avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua, Numele meu este Sandu Daniel. Sunt ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua, Numele meu este Sandu Daniel. Sunt proprietarul unui ...

Buna ziua,


Numele meu este Sandu Daniel. Sunt proprietarul unui autoturism marca Skoda Octavia, cu numarul de inmatriculare PH20SGC. Pe data de 3 aprilie, in timpul deplasarii pe un drum public,mai exact Strada Apelor din orasul Ploiesti, din incinta unei firme a iesit un motostivuitor care executa manevre de lucru si din neatentie, soferul acelui utilaj a intrat in masina mea. Mentionez ca la volanul masinii era Sandu Catalin, fiul meu. Soferul motostivuitorului si-a recunoscut vina si l-a rugat pe fiul sa faca intelegere amiabila pentru a nu avea probleme la locul de munca. Asiguratorul motostivuitorului este compania City Insurance.
Am urmat toti pasii normali in astfel de situatii, am mers la constatare, dupa care am asteptat in jur de 30 zile pentru un raspuns din partea asiguratorului.
Raspunsul primit de la societatea City Insurance spune ca nu ma poate despagubi pentru ca motostivuitorul executa operatiuni specifice unui utiliaj. City Insurance poate despagubi numai in cazul in care motostivuitorul circula pe un drum public, atunci cand el se deplaseaza dintr-o locatie in alta locatie ca si vehicul, nu ca si utilaj...in conditiile in care din cazul meu nu prea rezulta asta deoarece, motostivuitorul nu avea atasat nici-un dispozitiv de tip gripper iar aceste "operatiuni specifice" se executau fie pe trotuar fie pe carosabilul destinat vehiculelor, nici de cum intr-o incinta special amenajata pentru desfasurarea acestor operatiuni sau macar dirijata de un alt coleg astfel incat sa se excluda posibilitatea majora de un accident.
In acest moment dupa ce am apelat la unele din autoritatile statului special creeate pentru rezolvarea problemelor de aceasta natura (ASF, BAAR, FGA) nu m-au putut indruma decat unii la altii.
Cred in acelasi timp ca exista un mecanism de reglementare si in astfel de situatii. Mentionez ca soferul motostivuitorului nu avea asigurare civila profesionala in caz de accidente.

Adresa mea activa de gmail este :sandudanieldorin@gmail.com

VA multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Sandu Daniel , utilizator 14:32, 8 Iunie 2021
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in acte! buna ziua. va relatez pe scurt : accident produs in decembrie ... CarlaKiss CarlaKiss Buna ziua. Va relatez pe scurt : accident produs in decembrie 2021, am fost lovit de un conducator auto, din spate (\"asigurare\" la CITY INSURANCE). Am mers ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pe data de 6 octombrie am fost accidentat de un camion ... cas_ady cas_ady Buna ziua, Pe data de 6 Octombrie am fost accidentat de un camion ce avea asigurare la City Insurance, in aceeasi zi am am trimis cererea la Fondul de ... (vezi toată discuția)
Accident din vina altuia cu vatamare corporala, pagubitul avand rca expirat dani.gujan dani.gujan Buna, va rog sa ne ajutati sa luam o decizie in urmatoarea problema. In urma cu o saptamana baiatul meu a fost implicat intr-un accident rutier, s-a desprins ... (vezi toată discuția)