avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fapta incadrata si sanctionata gresit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fapta incadrata si sanctionata gresit

Buna ziua,
Mi-a fost intocmit un proces verbal cu privire la incalcarea HCGMB 120/2010, Anexa 1.
Contraventia a fost incadrata la articolul 27, pct 2, litera e. Dar amenda contraventionala a fost incadrata la Art.42, pct e, in conditiile in care in Anexa 1, articolul la care a fost incadrata contraventia este altul, cele doua necorespunzand.
Se poate face ceva din acest punct de vedere? Contestarea procesului verbal ar fi acceptata sau respinsa?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:39, 15 Martie 2019
Daca e asa, sunt niste sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda politia locala sector 3 Vlad Alexandru1 Vlad Alexandru1 Buna ziua, numele meu este VLAD ALEXANDRU si in data de 05.08.2021 am primit amenda de la Politia Locala Sector 3, pentru ca am aruncat restul de tigara pe jos ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am luat o amenda în urma aruncării unui rest de ... Paula1101 Paula1101 Bună ziua! Am luat o amenda în urma aruncării unui rest de tigara pe domeniul public. Am aflat ca o pot platii online pe ghișeul.ro dar ma pune sa ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal ghinetgeorge ghinetgeorge In procesul verbal este trecut gresit articolul pentru care se aplica contraventia in sensul in care in loc de[[u]b] art 41. punctul 2 litera b [/b][/u]agentul ... (vezi toată discuția)