avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Am luat o amenda în urma aruncării unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Am luat o amenda în urma aruncării unui rest de ...

Bună ziua! Am luat o amenda în urma aruncării unui rest de tigara pe domeniul public. Am aflat ca o pot platii online pe ghișeul.ro dar ma pune sa încadrez amenda intr-o tipologie: amendă mediu, amendă protecția mediului, amendă contraventionala, amendă politia comunitara etc. Nu știu din ce categorie face parte.
De asemenea, după plata mai este nevoie să duc procesul verbal și confirmarea platii undeva?
Menționez ca pe procesul verbal apare că am incalcat: HCGMB 120/2010 art. 9 alin. 2 lit. h și s-a sancționat conform HCGAB 120/2010 art 43 alin B
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:32, 21 Octombrie 2022
Buna ziua, fapta este contraventie, deci va incadrati la amenda contraventionala. Ar fi indicat sa prezentati la DITL-ul de care apartineti dovada platii amenzii sub un numar de inregistrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda politia locala sector 3 Vlad Alexandru1 Vlad Alexandru1 Buna ziua, numele meu este VLAD ALEXANDRU si in data de 05.08.2021 am primit amenda de la Politia Locala Sector 3, pentru ca am aruncat restul de tigara pe jos ... (vezi toată discuția)
Fapta incadrata si sanctionata gresit Barzava Barzava Buna ziua, Mi-a fost intocmit un proces verbal cu privire la incalcarea HCGMB 120/2010, Anexa 1. Contraventia a fost incadrata la articolul 27, pct 2, ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare resedinta - am primit amenda ni_co68 ni_co68 am fost sanctionat contraventional conform H.C.G.M.B. nr.124/2008,art.21 lit A si sanctionat de art.22 pct.1 lit b cu amenda cuprinsa intre 1500-2500 lei .Ce ... (vezi toată discuția)