avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care sunt pașii de urmat pentru a obține, în numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care sunt pașii de urmat pentru a obține, în numele cuiva, o copie a unui contract de vânzare-cumpărare imobil încheiat cu ICRAL?

O prietena a pierdut contractul de vanzare cumparare a unui apartament din Bucuresti, iar din cauza faptului ca locuieste in strainatate nu se poate deplasa in cel mai scurt timp pt a inainta demersurile necesare asa ca mi-a cerut mie ajutorul pentru recuperarea unei copii cu care si-ar putea atesta oricand dreptul de proprietate. Intrebarea mea este: care sunt pasii de urmat? Contractul de vanzare nu a fost incheiat la notar, ci a fost incheiat cu ICRAL, iar aceasta nu mai dispune de informatii precum numarul de carte funciara. Din cate m-am documentat, primul pas ar fi declararea actului pierdut, insa, dupa, as putea obtine un extras de carte funciara (pt informare)? Are acest act vreo putere juridica? Daca nu, exista o alta alternativa spre care m-as putea indrepta? Un alt inscris cu o valoare juridica mai puternica? De asemenea, este necesar ca pentru astfel de demersuri sa obtin o procura notariala? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:39, 16 Martie 2019
Da, în primul rând proprietara să vă imputerniceasca printr-o procura in acest sens.
Dvs sunteti terț, legal nu sunteți parte in act și nu veti putea obține nicio informație.
Multumesc. M-ati sfatui sa procedez spre eliberarea unui duplicat la Administratia fondului imobiliar? Sau sa obtin un extras de carte funciara pt informare?

raluk0207 a scris:

Da, în primul rând proprietara să vă imputerniceasca printr-o procura in acest sens.
Dvs sunteti terț, legal nu sunteți parte in act și nu veti putea obține nicio informație.

Încercați și la Primărie, unde plătește impozitul.
Pentru un extras de Carte Funciară de informare ar trebui sa să aibă apartamentul intabulat. Iar intabularea se face in baza documentației cadastrale. Are?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea unui nou contract de vanzare-cumparare pe apartament 83marius 83marius Cum se poate obtine un duplicat sau un document care sa aiba valoare originala a unui act de vanzare cumparare? Am pierdut acest act original de vanzare ... (vezi toată discuția)
Intabulare alice5patru alice5patru Buna ziua In 2004 am cumparat un apartament. La momentul respective nu am primit cadastru si intabularea. Cine trebuia sa ceara modificarile din cartea ... (vezi toată discuția)
Procedura necesara pt obtinere carte funciara cu certificat de mostenitor Isleman Isleman Am un apartament in Buzau pe care il tin gol si doresc sa il pun la vanzare dar trebuie sa ii fac cartea funciara. Apartamentul este mostenit de la mama mea ... (vezi toată discuția)