avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare CIM din perioada Nedeterminata in perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare CIM din perioada Nedeterminata in perioada Determinata

Buna seara ,
As dori sa va intreb ce trebuie facut in privinta unui incident la locul de munca. Am fost angajat pe in data de 19.11.2018 cu CIM pe perioada nedeterminata.Un alt coleg fiind angajat cu CIM pe perioada determinata (tinand locul unui titular de post care era in crestere copil ) Manangerul a venit pe data de 20.02..2019 si mi-a comunicat ca in viitor imi va schimba contractul din Nedeterminat in determinat deoarece eu voi prelua statutul colegului meu precum si colegul meu i sa modificat CIM din determinat in nedeterminat.
Mi sa inmanat o oferta de munca care are ca efect data de 1.04.2019 sa inceapa contractul determinat . Asta in conditia in care perioada de proba speculata in CIM de 90 de zile calendaristice a fost depasita contractul facandu-si efectul de nedeterminat .
(Cu alte cuvinte firma vrea sa schimbe pozitia mea de CIM nedeterminat cu cea a colegului cu CIM determinat si .)
AS vrea sa stiu daca este legal ce face firma?
si daca nu care sunt caile de atac , pentru ca mi sa zis ca am 2 variante;
1: sa accept treaba asta sau
2 : sa ma dea afara
Va rog din tot sufletul ajutati-ma cu un raspuns
Cu respect
Alex
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2019
Alexandru9201, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:25, 16 Martie 2019
1. Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.

2. Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.

3. Puteti accepta varianta propusa , intrucat banuiesc ca se va ajunge la acelasi rezultat : incetarea raportului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata Bianca Radulescu Bianca Radulescu Am si eu o intrebare... Stiu ca in cazul unui contract nedeterminat nu se poate trece la unul determinat in baza unui act aditional, insa exista vreo lege ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat despre contractul de munca pe perioda determinata!!! teodora27 teodora27 Buna ziua, Lucrez in resurse umane si am citi zilele acetea un articol in care se spunea ca daca un salariat are incheiat un contract pe durata determinata ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar cu contract de munca perioada nedeterminata sau determinata? chrboc chrboc Buna ziua si multumesc in avans pentru raspuns. Situatia este urmatoarea: am o angajata care s-a pensionat 1999 pentru limita de varsta. Patru ani a lucrat la ... (vezi toată discuția)