avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SERVICII EXTERNE SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SERVICII EXTERNE SSM

Care este diferenta dintre conducatorul unui serviciu intern de prevenire si protectie si conducatorul unui serviciu extern?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:34, 18 Martie 2019
Buna ziua!
Intr-un raspuns simplu...
Conducatorul SIPP- Serviciu Intern de Prevenire si Protectie coordoneaza activitatea serviciului infiintat la nivelul unui angajator, o firma. Este angajatul unei firme ce are aceasta atributie in fisa postului.
Conducatorul SEPP-Serviciul Extern de Prevenire si Protectie, eeste o persoana abilitata ( In urma unui dosar depus la Inspectia muncii/ITM) ce poate desfasura activitatea de SSM-Securitate si Sanatate in Munca- la mai multi angajatorii, in baza unui contract ( fie ca PFA, fie ca SRL ).
Ca studii necesare... la ambele persoane sunt aceleasi, cu diferenta...conducaorul SEPP trebuie sa obtina abilitarea pentru a putea desfasura aceasta activitate
Daca doriti mai multe detalii puteti lectura H.G 1425/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu Art. 23
[ link extern ]
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art. 23 (2) Conducatorul serviciului intern de prevenire si protectie trebuie sa indeplineasca cerintele prevazute la art. 50
-art. 32 (2) Conducatorul serviciului extern de prevenire si protectie trebuie sa indeplineasca cerintele prevazute la art. 50
-art. 50 (1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului superior, care trebuie indeplinite in mod cumulativ, sunt urmatoarele:
a) absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore;
c) absolvirea cu diploma sau certificat de absolvire, dupa caz, a unui program de invatamant postuniversitar in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 180 de ore.
(2) Indeplinirea cerintelor prevazute la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatele de absolvire a cursurilor prevazute la alin. (1) lit. b) si c).
(3) Cerinta minima prevazuta la alin. (1) lit. b) si c) este considerata indeplinita si in situatia in care persoana a obtinut o diploma de master sau doctorat in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca sunt angajat la o firma srl ca lucrator desemnat ssm si doresc ... Ana Z Ana Z Daca sunt angajt la o firma SRL ca lucrator desemnat SSM si doresc sa imi deschid PFA ca serviciu extern pot in continuare sa ramna si angajat (vezi toată discuția)
Buna ziua, eu as dori sa lucrez in domeniu ssm, am facut cursul ... PTmi PTmi Buna ziua, eu as dori sa lucrez in domeniu Ssm, am facut cursul de 80 de ore, am studii superioare Drept, acum vreau sa fac cursul postuniversitar evaluare de ... (vezi toată discuția)
Pfa ssm1974 ssm1974 Sunt functionar public, sunt responsabil ssm in cadrul serviciului intern , pot infiinta un PFA ca serviciu extern ssm? va multumesc (vezi toată discuția)