avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Colectare date personale de catre seful de scara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Colectare date personale de catre seful de scara

Exista vreo lege care ii da dreptul sefului de scara sa noteze date personale despre un locatar/chirias?
Cel mai recent răspuns: mira55 , utilizator 17:10, 18 Martie 2019
Pentru ce spune ca are nevoie de aceste date?
ART. 30 din legea 196/2018
(1) Proprietarii din condominii au obligatia sa notifice presedintelui orice schimbare intervenita in structura si numarul membrilor familiei prin deces, casatorii sau nasteri, persoanele luate in spatiu, precum si locatarii/comodatarii ca urmare a inchirierii sau a imprumutarii locuintei.
(2) Notificarea prevazuta la alin. (1) se face in scris in termen de 10 zile de la schimbarea intervenita, de la luarea in spatiu, respectiv de la semnarea contractului de inchiriere/comodat.
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2019
Ionut.ion, utilizator


Ionut.ion a scris:

Pentru ce spune ca are nevoie de aceste date?


Este vorba despre venirea unui nou chirias in incinta cladirii si din cate inteleg nu spune nimic despre date personale, ci doar de structura si numar.
Atunci vedeti informatiile de aici
ART. 39 din OUG 97/2005, cu modificarile si completarile ulterioare

(1) Persoanele care îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa sunt obligate să ceară înscrierea în cartea de imobil la noua locuinţă în termen de 15 zile de la mutare.

(2) Persoanele care locuiesc în imobil sunt obligate să prezinte actul de identitate responsabilului cărţii de imobil, la solicitarea acestuia, pentru actualizarea cărţii de imobil.

[ link extern ] /
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumim mult pentru ajutor :)
Orice persoana care locuieste provizoriu minimum 15 zile/luna sau definitiv in imobil de locuit in comun are obligatia legala sa prezinte document identitate,document achizitie bun imobil,in vederea consemnarii in cartea de imobil a imobilului de locuit in comun
Persoana care opereaza actualizarea datelor in cartea de imobil este persoana dispusa de catre presedintele de asociatie

Alte discuții în legătură

Bunaziua , ma numesc martin eugen si sunt presedintele asociatiei ... martineugen martineugen Bunaziua , ma numesc Martin Eugen si sunt Presedintele ASOCIATIEI DE PROPRIETARI ROSES GARDEN Str.Ion Ratiu Bl.54 Ap.6 Vila 1 Tel.0740125610 ... (vezi toată discuția)
Chiriaș (acte necesare administratorului Deearheea Deearheea Buna ziua, as vrea sa știu dacă eu in calitate de chiriașă sunt obligata sa dau o copie după actul meu de identitate administratorei, nu mi s a cerut ... (vezi toată discuția)
Depunere contract inchiriere asociatie Nepo Nepo Buna ziua, In cazul in care un proprietar isi inchiriaza apartamentul, exista vreun cadru legal prin care trebuie sa depuna o copie a contractului de ... (vezi toată discuția)