avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se procedează în cazul în care a decedat ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se procedează în cazul în care a decedat pârâta dintr-un proces cu obiectul Pretenții, intentat abuziv de „șefii” unei Asociații de Proprietari ?

Cum se procedează în cazul în care a decedat pârâta dintr-un proces cu obiectul Pretenții, intentat abuziv de „șefii” unei Asociații de Proprietari ?
Precizez faptul că pârâta a decedat pe 14.02.,2019, în timp ce Instanța era în pronunțarea sentinței ... de fapt, au fost vreo 4 amânări de pronunțare și pe data de 25.02.2019 s-a pronunțat în favoarea Asociației, numai că judecătorul a admis ilegal sumele cerute, cu toate că mai ales avocatul Asociației a cerut, pentru a se dovedi legalitatea și corectitudinea calculului pretențiilor Asociație, să se admită proba vitală cu Expertiza Contabilă, acesta cerând și proba cu Interogatoriul, ambele urmând să dovedească abuzurile șefilor Asociației, care au chiar și dosare penale în lucru.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2019
flory_mr, utilizator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 15:02, 3 Aprilie 2019
Consultati un avocat, vad ca amestecati interogatoriul cu moartea paratei, or lucrurile astea nu sunt in legatura.
Dacă ați fi citit cu atenție, anterior decesului pârâtei, în cadrul procesului, avocatul Asociației a cerut în mod expres ca Instanța să judece în special pe baza probei cu Expertiza Contabilă (fără aceasta, pentru a clarifica valoarea exactă și legală a pretențiilor, nu poți da o sentință), dar și pe baza probei cu Interogatoriul și proba cu Înscrisuri, încălcând și principiul disponibilității regăsit în art. 9 din NCPC.
Dar judecătorul de caz a dat pronunțarea refuzând să admită acele probe cerute de ambele părți din dosar. Tot același judecător, în mod abuziv, a respins toate excepțiile absolute sau relative, vrând să dea sentința încălcând toate principiile unui proces civil echitabil și realist, încălcând NCPC, art. 1, 5-9, 13, 14, 16, 20, 22, 26, 223, 224, 237, etc.
De fapt, prin Topicul deschis de mine am vrut să știu dacă într-un proces în care decedează mama cuiva (aceasta fiind pârâtă într-un proces cu obiectul Pretenții), Instanța ar putea anula procesul sau cel puțin să-l suspende până își face actele de succesiune fiul acesteia, să fie el parte în proces.
Depinde mama cui este.
Regret, nu reusesc sa inteleg ce spuneti.
Nu contează mama cui este decedata.
Eu am crezut că știe cineva răspunsul la întrebarea mea inițială.
Se poate anula sentința dată acum 3 săptămâni, dacă a decedat pârâta dintr-un dosar ?
Sau se poate suspenda din oficiu procesul, până face fiul pârâtei actele de succesiune ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2019
flory_mr, utilizator
Daca mostenitorul e interesat, face demersuri. daca mostenitorul nu face nimic, atunci nimeni nu face nimic pentru el, sa-i apere drepturile lui.
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2019
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Lipsa capacitate de folosinta TimeeaBV TimeeaBV Buna ziua! Supun atentiei urmatoarea speta: Se solicita rezolutiunea contractului de intretinere de catre A prin avocat în instanta. Pe parcursul derularii ... (vezi toată discuția)
Sentință care n-a ținut cont de nicio probă depusă de pârâți în cele peste 350 de pagini din dosar asa123 asa123 Ce consecințe juridice poate avea eroarea materială din motivarea sentinței Instanței de judecată, în care s-a greșit numele de familie al celor doi ... (vezi toată discuția)
Recurs incheiere pt suspendarea judecatii mira1988 mira1988 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta: sunt parata intr-un dosar care are ca obiect pretentii; am castigat la fond si ... (vezi toată discuția)