avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreținere stabilită de instanță în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreținere stabilită de instanță în sarcina unei persoane arestate: e corectă decizia, ținând cont de faptul că e închisă și nu are niciun venit?

Buna ziua! Sora mea este condamnata la 15 ani de inchisoare,prin sentinta este decazuta din drepturile parintesti iar in urma procesului de divorț,domiciliul copilului s.a stabilit exclusiv la tată si pe ea o obliga sa plateasca pensie alimentara. Este corecta aceasta decizie de plata a pensiei? In ce conditii poate ea sa plateasca daca este inchisa si nu are nici un venit?Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 20:25, 21 Martie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este clar și logic că dacă este închisă nu are posibilitatea să realizeze venituri și să-și achite obligația de întreținere. Dar obligația există. Că nu are posibilitatea să și-o onoreze, neputând realiza venituri, este altceva.

Nu va răspunde penal pentru abandon de familie cât timp va fi în închisoare. Dar pentru datorii restante poate fi executată silit în civil dacă are bunuri mobile și imobile pe numele ei.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2019
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă are venituri poate fi executată silt.
Si pe proprietati se va putea...
Dacă are venituri poate răspunde penal.
În momentul când ești privat de libertate se întrerupe orice sursă de venit. Nu ai cum să realizezi venituri PERMANENTE ca pușcăriaș.

Nu poate răspunde penal un deținut pentru un presupus abandon de familie, pentru că fapta nu există în cazul lui. Nu are venituri, fiindcă e închis și nu poate merge la lucru.

Pentru datorii restante deținutul poate fi executat silit pe cale civilă, dacă are bunuri mobile și imobile pe numele său.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2019
Dapix, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De pilda, poate realiza venituri din chirii.
Nu trebuie să fie liber ca sa ia banii.
poate munci si realiza venit in inchisoare; nu e obligata, dar se poate;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate de plata daune morale, consecinte de natura penala adelinaromina adelinaromina Buna ziua. Sotul meu a fost parte civila in procesul in care se judeca condamnarea ucigasului tatalui sau. In proces el a cerut daune morale.Procesul s-a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara! laviniaelenab laviniaelenab Buna ziua! Va retin atentia cu o intrebare! Sotul meu, a primit o pedeapsa cu suspendare pentru neplata pensiei alimentare. Ulterior, de la primirea pedepsei, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara elisabetatoma elisabetatoma Buna ziua! In urma unui proces de divort fostul sot este obligat la plata pensiei alimentare. Din pacate nu se intampla acest lucru, cu toate ca are si ... (vezi toată discuția)