avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Imposibilitate de plata daune morale, consecinte de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Imposibilitate de plata daune morale, consecinte de natura penala

Buna ziua. Sotul meu a fost parte civila in procesul in care se judeca condamnarea ucigasului tatalui sau. In proces el a cerut daune morale.Procesul s-a judecat, ucigasul a primit 7 ani de inchisoare si a fost de acord sa plateasca daune morale in valoare de 20 000 lei. Din ce stim noi, nu are de unde plati, doar o pensie de 700 de lei. In caz ca nu are banii sa plateasca, il putem da in judecata si sa faca inchisoare si pentru neplata daunelor morale?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ValentinNiculescu , utilizator 23:22, 29 Februarie 2024
Nu. Așa cum un debitor la bancă nu face închisoare pentru neplata creditului, nici infractorii nu fac pentru neplata sumelor către victime.
Din pacate, nu. Ceea ce puteti face este sa incepeti executarea silita a hotararii ramase definitiva, si orice venituri ale acestuia sau orice bunuri mobile si imobile pot fi valorificate prin executare silita. ;)
Nu-l puteti da in judecata sa faca inchisoare ptr. ca nu poate plati daunele morale,mergeti la un executor judecatoresc sa puna in executare latura civila a hotararii penale, se va face executarea silta pe venituri,bunuri mobile/imobile pana la achitarea sumelor datorate.
va multumesc frumos pentru ajutorul dat:)
Eu de ce fc

IMicro Bucuresti a scris:

Nu. Așa cum un debitor la bancă nu face închisoare pentru neplata creditului, nici infractorii nu fac pentru neplata sumelor către victime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere stabilită de instanță în sarcina unei persoane arestate: e corectă decizia, ținând cont de faptul că e închisă și nu are niciun venit? mihumihu94 mihumihu94 Buna ziua! Sora mea este condamnata la 15 ani de inchisoare,prin sentinta este decazuta din drepturile parintesti iar in urma procesului de divorț,domiciliul ... (vezi toată discuția)
Poprire imobiliara homonai homonai Cu ceva timp in urma am avut un conflict cu o persoana, acesta m-a dat in judecata pe motiv de lovire si alte violente. A castigat procesul, eu trebuiind sa-i ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare - daca nu le platesc? bbyRo bbyRo Buna seara, Ce urmari are faptul ca in datat de 09.02.2011 Judecatoria ..... a hotarat urmatoarele: In baza art.14 si 346 c.p.p., art. 998-999 c.civ., ... (vezi toată discuția)