Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi

- Facturis-Online te ajută: folosește acum și plătești peste 90 de zile -

Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Imposibilitate de plata daune morale, consecinte de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Imposibilitate de plata daune morale, consecinte de natura penala

Buna ziua. Sotul meu a fost parte civila in procesul in care se judeca condamnarea ucigasului tatalui sau. In proces el a cerut daune morale.Procesul s-a judecat, ucigasul a primit 7 ani de inchisoare si a fost de acord sa plateasca daune morale in valoare de 20 000 lei. Din ce stim noi, nu are de unde plati, doar o pensie de 700 de lei. In caz ca nu are banii sa plateasca, il putem da in judecata si sa faca inchisoare si pentru neplata daunelor morale?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adelinaromina , utilizator 07:09, 21 Aprilie 2016
Nu. Așa cum un debitor la bancă nu face închisoare pentru neplata creditului, nici infractorii nu fac pentru neplata sumelor către victime.
Din pacate, nu. Ceea ce puteti face este sa incepeti executarea silita a hotararii ramase definitiva, si orice venituri ale acestuia sau orice bunuri mobile si imobile pot fi valorificate prin executare silita. ;)
Nu-l puteti da in judecata sa faca inchisoare ptr. ca nu poate plati daunele morale,mergeti la un executor judecatoresc sa puna in executare latura civila a hotararii penale, se va face executarea silta pe venituri,bunuri mobile/imobile pana la achitarea sumelor datorate.
va multumesc frumos pentru ajutorul dat:)

~ final discuție ~

Newsletterul nostru gratuit
E apreciat de sute de mii de oameni. Vrei să îl primești? Primești cadou acces la 3 articole premium. Dacă da, esti de acord sa primesti comunicari comerciale de la Inteligo Media SA. Vezi cum prelucrăm datele.

Adresa de email este invalidă.
Mă abonez