avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... EXECUTARE SILITA - PLATA DOBANZI
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

EXECUTARE SILITA - PLATA DOBANZI

Va prezint urmatoarea situatie in care sunt implicat:

In anul 2007 am incheiat un contract pentru acordarea unui credit cu banca Credit Europe Bank al carei angajat eram in momentul obtinerii creditului.Ulterior am parasit compania iar rata creditului a avut o crestere semnificativa motiv pentru care am incetat sa mai achit creditul.
In 2012 am fost instiintat ca s-a vandut creanta catre CREDIT PLUS (GULF) LTD reprezentata in Romania prin COLECTARE RECUPERARE CREANTE CRC SRL si a inceput procesul de executare silita de catre BEJ.

Am incheiat un angajament de plata la BEJ si in prezent am achitat aproximativ toata suma restanta (reprezentand debit + cheltuieli de executare).
Am luat legatura cu COLECTARE RECUPERARE CREANTE CRC SRL si mi-a transmis electronic ca ar mai fi de plata suma de ~2500 Euro ( dobanzi penalizatoare calculate pana la data 30.09.2016 ) la care se mai adauga cheltuielile de executare. Aceste cheltuile urmand sa fie iar calculate pentru aceasta suma, din cate am inteles de la ei.

Din cate stiu eu, in baza OUG Nr.52/2016 este interzisa perceperea altor dobanzi in perioada de executare silita.

"(3) Pe parcursul procedurii de executare silită se interzice perceperea dobânzilor şi a dobânzilor penalizatoare."

OUG Nr.52/2016 a intrat in vigoare din octombrie 2016 si se aplica doar la situatiile dupa aceasta data ?

Apelez la dumneavoasstra pentru a stii daca exista posibilitatea de a incheia procesul de executare fara achitarea altor sume , dobanzi asa cum doresc cei de la CRC.

Astept o parere a dvs cu privire la aceasta situatie.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 15:23, 19 Martie 2019
Contestatie la executare .....

Lucrurile sunt mai ample si pot fi lamurite cu un avocat sau lasati-mi o adresa de mail si va ajut cat de cat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 52/2016 iulia2015 iulia2015 Buna ziua..OUG 52/2016 stabileste in mod espres,ca numai anumite modificari aduse OUG 50/2016 nu se aplica contractelor in derulare la data intrarii sale in ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu sandup sandup Buna ziua, in materie de executare silita, va rog sa ma ajutati cu un sfat: timp de 5 ani am avut poprire pe salariu, in baza infiintarii unei popriri si a ... (vezi toată discuția)
Executare silita v11 v11 Buna ziua. In octombrie 2014 am fost executata silit pentru suma de 6300 lei (reprezentand contravaloarea primita pe un card de cumparaturi )de catre o banca ... (vezi toată discuția)