avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui de familie al uni minor după ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui de familie al uni minor după divort

Bună ziua am și eu o întrebare sunt divorțată de fostul soț de 4 ani, avem o fetita care acuma are 5 ani și as vrea sa o trec pe numele meu de fata sau cel al soțului actual ce as putea face specific ca de când am divorțat fostul soț trebuia sa îmi plătească pensia alimentara și nu a plătit-o de loc, nu cauta fata, fata nu îl cunoaște ca tata, ea îl cunoaște ca tată pe actualul soț care a crescut-o de la 1 anișor, ce as putea face sa ii schimb numele de familie fetitei
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:03, 19 Martie 2019
Buna seara,
1. Actualul sot trebuie sa o adopte si TATAL BIOLOGIC TREBUIE SA-SI DEA ACORDUL EXPRES.
2. Schimbare nume pe cale administrativa dar, la rubrica tata ramane numele tatalui biologic si trebuie si ACORDUL EXPRES AL TATALUI BIOLOGIC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot proceda? NejnecM NejnecM Buna seara am o fetita de 9 ani , sunt divortata de tatal ei biologic, El lunar are de dat o penise alimentara plus alocatia de la stat(inca vine tot la el ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are un tata care de 10 ani nici nu s-a obosit sa-si vada copilul? maria.monica38 maria.monica38 Am o fetita de 12 ani pe care am crescut-o foarte greu in romania,pana acum un an cand am venit in norvagia la un servici foarte bun.De 6 luni este si ea aici ... (vezi toată discuția)
Vreau sa trec copilul pe numele meu zeus29 zeus29 Sotia mea are un copil cu un alt barbat,si eu as dori sa stiu ce trebuie sa fac pt a-l trece pe numele meu.( tin sa precizez ca copilul nu a beneficiat de ... (vezi toată discuția)