avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa trec copilul pe numele meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa trec copilul pe numele meu

Sotia mea are un copil cu un alt barbat,si eu as dori sa stiu ce trebuie sa fac pt a-l trece pe numele meu.( tin sa precizez ca copilul nu a beneficiat de pensie alimentara din partea tatalui deoarece nu i s-a cerut ).Tatal copilului este de acord cu cererea mea de a-l trece pe numele meu.

CE TREBUIE SA FAC?????

Multumesc!
Trebuie sa il adoptati. Mergeti la Autoritatea Tutelara din cadrul primariei.Acolo veti fi indrumat ce acte va trebuie si cum trebuie sa procedati.
Alta cale mai usoara nu exista?
Daca tatal este de acord cu trecerea copilului pe numele meu?
Nu poate sa il treaca ca pe un obiect. Trebuie adoptat si cu atat mai bine cu cat tatal isi da dreptul.Toata aceasta procedura este de competenta Autoritatii Tutelare.Mergeti acolo cu tata copilului, acesta trebuie sa completeze si sa semneze mai multe acte, apoi adoptia poate incepe.
Multumesc1
ii puteti schimba numele pe cale administrativa, daca nu doriti sa-l adoptati. tatal natural isi va da acordul in fata unui notar
www.avocatnet.ro/content/art...

Alte discuții în legătură

Trecerea copilului pe numele tatalui vitreg ! gigelas gigelas Buna ziua, O doamna,are un copil dintr-o casatorie anterioara.Copilul este trecut pe numele tatalui biologic.Doamna,a divortat de acesta in ... (vezi toată discuția)
Incuviintare schimbare nume copil minor dupa noul tata floare de gheata floare de gheata Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un temei legal tinand cont ca sa schimbat noul cod civil M-am recasatorit si am un copil de 5 ani din prima ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui unui minor rezultat din casatoria anterioara amyamely amyamely Doresc sa stiu care sunt prevederile care reglementeaza schimbarea numelui unui minor rezultat din casatoria anterioara, situatia fiind urmatoarea: Sunt ... (vezi toată discuția)