avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT DE MUNCA

Va rog, un angajat care lucreaza( personal contractual bugetari) program de lucru 8 ore (de la 7 la 15) de luni pana vineri doreste sa i se modifice programul de lucru respectiv de duminica pana joi 8 ore are dreptul? este legal? la art.136 CM specifica ca doar cei lucreaza in 3 schimburi au dreptul la modificarea programului?multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 21 Martie 2019
Programul de functionare al angajatorului, institutiei, care este?
De luni pana vineri
Si Duminica ce ar putea face dumnealui/ dumneaei la serviciu?
Articolul 40
(1) Angajatorul are, în principal, următoarele drepturi:
a) să stabilească organizarea şi funcţionarea unităţii;
Articolul 117
Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

Eu nu vad cum se poate face asta, programul delucru este stabilit de angajator.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
Ionut.ion, utilizator
1. Art.136 C.mun. nu face nicio referire la modificarea programului de lucru.

2. Avand in vedere ca programul institutiei este cel mentionat de dvs., nu exista baza legala pentru modificarea repartizarii timpului de munca pentru salariatul in cauza.
- si daca se solicita modificarea regulamentului intern?

Alte discuții în legătură

Legalitatea lucrului în patru schimburi ContSters329776 ContSters329776 Buna ziua. Lucrez la o companie in cadrul departamentului producție Cod Caen: 2815. Pana acum lucram 3 schimburi, sâmbăta si duminica repaus, ... (vezi toată discuția)
Program de lucru traian5566 traian5566 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti programul de lucru, in conditiile in care fac naveta si nu am mijloc de transport, se poate negocia cu angajatorul? Programul ... (vezi toată discuția)
Contract de munca daminescualin daminescualin avocatnet.ro PUNE GRATUIT O ÎNTREBARE în comunitatea avocatnet.ro (138 au întrebat astăzi) Salut daminescualin! Vrei să faci o faptă bună azi? ... (vezi toată discuția)