buna. ma numesc carmen marinas si sunt consilier juridic. am nevoie de un sfat de la cineva cu experienta pe litigii de munca. lucrez intr-o institutie publica. orice angajare se face pe baza de concurs. dupa stabilirea candidatilor admisi directorul gen. da decizie de incadrare. pe baza deciziei eu fac contractul de munca. in momentul in care am redactat contractul am gresit durata contractului - nedeterminata in loc de determinata. cum pot rectifica greseala?
buna seara! contractul fiind incheiat pe per. nedeterminata...poate inceta oricand:D.
uita-te in codul muncii si vezi exact care-s situatiile in care se poate incheia un contract pe per determinata. explica-i si directorului...poate ar trebui sa inteleaga...
sau te poti lega de continutul anuntului de concurs...unde se preciza exact ca postul e pe perioada determinata drept urmare angajatul nu se incadreaza pe conditia de ocupare....
Depinde cat de important este pentru voi acest angajat. Ideea e ca ai facut o grseala si esti cam la mana lui daca vrea sau nu sa semneze. Daca se mai afla inca in perioada de proba.. contractul poate inceta prin initiativa oricariea dintre parti, dar sansele ca el sa mai lucreze pe viitor cu voi sunt f mici. Alta solutie .... concedierea atunci cand nu mai aveti nevoie de el.. cu conditia sa-i demonstrati incompetenta sau sa desfiintati postul.... sau una dintre celelalte conditii de concediere prevazute in CM. bafta