avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM in derulare modificat cu act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM in derulare modificat cu act aditional

Buna ziua,
As dori sa stiu o parere avizata legata de o problema personala pe care o descriu mai jos.
Sunt angajat cu Contract de munca pe perioada determinata.
Contractul de munca a fost incheiat in urma cu 2 ani (2021) pentru o perioada de 5 ani (ca asistent universitar). In contract se specificau urmatoarele: la finalul expirarii contractului pe perioada determinata, daca angajatul obtine titlul de doctor, contractul se va transforma, de la sine, din Contract de munca pe perioada determinata in Contract de munca pe perioada nedeterminata (conf. conf. art.: 294 alin 4 si 301, alin 1 si 2 din Legea nr.1/2011-Legea educatiei nationale.). Aceste articole au fost abrogate de curand si am fost chemat pentru semnarea unui act aditional la contractul deja in derulare. Eu am refuzat, dar mi s-a spus ca vor aplica legea indiferent daca semnez sau nu. Se poate modifica contractul initial, in acest mod? Aceasta modificare isi face efectul si asupra contractelor in derulare deja sau e numai pentru cele ce vor fi incheiate ulterior?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:18, 1 Iunie 2023
Ce modificare continea acel act aditional ?
Actul adit. in cauza face referire la abrogarea articolelor sus mentionate ( anterior, in primul mesaj) din Lege si ca urmare se doreste transformarea CIM ului initial, intr-un nou CIM care ar avea valoare de contract nou de munca si care modifica clauza intiala, astfel incat nu mai exista posibilitate transformarii din CIM pe per determ in CIM pe per. nedeterminata.
1. Legea nu are efecte retroactive .. se aplica pentru situatiile ivite dupa intrarea ei in vigoare.

2. A fost abrogat doar alin. 5^1 al art.294 .

3. Angajarea pe perioadă nedeterminată pe orice funcție didactică sau de cercetare este posibilă numai prin concurs public, organizat de instituția de învățământ superior, după obținerea titlului de doctor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data sfarsit cim determinata lulusca lulusca Am un contract perioada determinata din 12.04.2013-12.06.2013 in revisal data de inceput 12.04.2013 data sfarsit 12.06. 2013 la data incetare ce data se ... (vezi toată discuția)
Cim durata determinata mihialescu mioara mihialescu mioara Revin la subiectul pe care l-am mai abordat cu privire la cim pe durata determinata si as vrea sa intreb daca, prin act aditional prelungesc perioada intiala a ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca perioada determinata loredana080380 loredana080380 Buna Am intalnit o speta mai delicata si nu stiu cum sa procedez. S-a intocmit un cim per. determinata, inainte de incetare s-a intocmit act aditional 1 de ... (vezi toată discuția)