avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drept de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drept de autor

Buna ziua, am scris un roman dar m-am inspirat din cărțile Harry Potter. Mai exact am folosit personajele autoarei Rowling. Este o istorie care poate fi încadrată în evenimentele care se petrec în cartea Harry Potter. Vreau să știu daca voi putea sa public cartea fară acordul autoarei J.K. Rowling? Va mulțumesc, o zi buna.

Alte discuții în legătură

Oare mai sunt sanse? ioana.achim ioana.achim Buna, numele meu este Ioana si as vrea sa va cer parerea in legatura cu ce inseamna sa scrii o carte..... de cand ma stiu scriu.... insa nu am considerat ca ... (vezi toată discuția)
Cumparare cursuri fara chitanta alexlupsa1 alexlupsa1 Buna ziua! Am achizitionat de curand cateva cursuri pentru examenul de titularizare de la un centru de meditatii din targoviste.Recent le-am incarcat pe un ... (vezi toată discuția)
Cum protejez dreptul de autor pentru textele originale publicate pe blogul personal? blindguardian blindguardian am o intrebare.. am inceput sa scriu o carte ..roman..pana acum, am scris primul capitol (bazat pe o intamplare personala)..aprox 10 pagini .. si ca sa aflu ... (vezi toată discuția)